LOGO INVESTIGATORUL

Log in

VIDEO. Două cărți indispensabile pentru elevii care susțin Evaluarea Națională în 2024

Recomandat VIDEO. Două cărți indispensabile pentru elevii care susțin Evaluarea Națională în 2024

Elevii din clasele a II-a și a IV-a, care susțin în acest an școlar Evaluarea Națională, au acum două instrumente excepționale de pregătire.

Cărțile "EVALUAREA NAȚIONALĂ- Teste pregătitoare- Limbă și comunicare- Limba română/ Matematică și Științe ale naturii pentru clasa a II-a" și "EVALUAREA NAȚIONALĂ- Teste pregătitoare- Limba română/ Matematică pentru clasa a IV-a",
de la Editura Didactică și Pedagogică, semnate de Alina Johnson-Pop, Monica Mărgărit-Bărăitaru, Cleopatra Mihăilescu și Tudora Pițilă, au fost lansate luni, 22 aprilie 2024, la ora 18:00, la librăria Luceafărul din București, în prezența autorilor și a invitaților.

Volumele sunt dedicate pregătirii elevilor din clasele a II-a și a IV-a pentru pregătirea Evaluării Naționale din 2024.

Cele două cărți de teste sunt avizate de Ministerul Educației și sunt realizate în conformitate cu programele școlare în vigoare, după modelul celor elaborate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Grafica este adaptată particularităților de vârstă ale micilor cititori.

În cele două lucrări, elevii vor întâlni texte literare valoroase, informații fascinante despre jurnalism, NATO, Barack Obama, Steven Jobs, Coco Chanel, Alfred Nobel, inteligența artificială, Omul Păianjen, piramidele egiptene și faraonii, Lună, Pământ, Delta Dunării.

"Editura noastră are o tradiție îndelungată în susținerea educației din România. De-a lungul anilor, ne-am dedicat resursele și pasiunea pentru a oferi materiale de înaltă calitate, destinate atât elevilor, cât și cadrelor didactice. Am colaborat cu numeroși autori și experți în domeniul educației, pentru a dezvolta manuale școlare, cărți auxiliare și alte resurse didactice care să răspundă nevoilor și cerințelor în continuă schimbare ale sistemului educațional.", susține Claudiu Săftoiu, directorul general al Editurii Didactice și Pedagogice.

"Ca întotdeauna, ne bucurăm să avem oameni de valoare și implicați, care ne ajută să venim în întâmpinarea beneficiarilor finali cu lucrări importante, atât pentru elevi, cât și pentru părinți.”, arată Vanesa Magherușan, redactorul-șef al Editurii Didactice și Pedagogice.

"A fost o reală plăcere să fac parte din acest grup de autoare consacrate. Produsele muncii noastre îi vor ajuta pe elevii din clasele a II-a și a IV-a să aprofundeze conținuturile care vor fi verificate la Evaluarea Națională. După ce vor parcurge testele, se vor simți pregătiți pentru a face față acestor prime provocări din viața lor de școlari.”, punctează Monica Mărgărit-Bărăitaru, coautor al celor două cărți.

"Mă bucur pentru colaborarea cu celelalte autoare. Conținuturile celor două volume vor fi utile pentru elevii din toată țara, care se pregătesc în această perioadă pentru Evaluarea Națională. Copiii vor exersa, dar vor avea ocazia să-și îmbunătățească și bagajul de cunoștințe, atunci când vor rezolva itemii din aceste volume.", explică Alina Johnson-Pop, coautor al celor două cărți.

Volumele au beneficiat de recenzia semnată de profesorul universitar doctor Mircea Miclea: ,,Modul în care suntem evaluați stă la baza teoriei noastre (conștiente sau inconștiente) despre învățare. Ce înseamnă pentru mine ”să știu” e o concepție dependentă de testele prin care mi-am evaluat cunoștințele. Teoria pe care o am despre învățare îmi ghidează, apoi, comportamentul de învățare: ce și cât, efectiv, învăț. Rezultă, logic, faptul că metodele de evaluare determină comportamentul de învățare- ce, cât și cum învăț. Așadar, pe baza testelor de evaluare, obținem nu numai un scor, o notă care reflectă nivelul de cunoștințe,ci formăm și o strategie de învățare, care devine esențială pentru reușita în școală și în viață. Ele trebuie construite cu maximum de profesionalism!
Remarc, în acest context, cu mare plăcere, profesionalismul cu care au fost construite testele de evaluare din aceste volume. Utilizând aceste teste, putem obține nu numai o evaluare validă a nivelului de cunoaștere, ci și o strategie eficientă de învățare. Recomand, cu multă căldură, utilizarea lor de către toți cei interesați.”

Cunoscutul cântăreț Dan Helciug a susținut un minirecital muzical, împreună cu Silvia Potorac, la finalul lansării cărților.

A consemnat,
Petre ARDELEAN

Media

Ultima modificareMarți, 23 Aprilie 2024 20:31
Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.