LOGO INVESTIGATORUL

Log in

O prostituată înnobilată de Regina Angliei

O fostă prostituată, Catherine Healy, care a militat pentru legalizarea acestei meserii în Noua Zeelandă, a fost înnobilată de ziua reginei Marii Britanii, în semn de recunoaştere pentru serviciile aduse industriei sexului, transmite AFP.

 

Datorită campaniei iniţiate de Healy, prostituţia a devenit legală în Noua Zeelandă, în 2003.

Femeia în vârstă de 62 de ani a declarat pentru Radio New Zealand că a fost foarte surprinsă că i s-a acordat o astfel de onoare, aceea de a fi inclusă pe lista Ordinului de Merit al Noii Zeelande, primind titlul de "dame".

"De fapt, mereu spun că mă aştept să fiu arestată în zorii zilei, nu să am parte de această onoare imensă şi am fost foarte afectată, foarte mişcată", a mai spus aceasta.

Healy a contribuit major la adoptarea legii din 2003 care permite ca bordelurile şi prostituatele să activeze legal. Prostituatele beneficiază de drepturi în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea la locul de muncă.

Guvernul din Noua Zeelandă acordă aceste titluri de două ori pe an, de Anul Nou şi de ziua oficială a reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii. 21 aprilie 1926 este data de naştere a reginei Elizabeth a II-a, însă suverana britanică mai are o aniversare oficială în luna iunie, tradiţional marcată printr-o ceremonie denumită "Trooping the Colour" ("Salutul Culorilor).

Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.