LOGO INVESTIGATORUL

Log in

Miss America renunţă la proba costumelor de baie

Organizatorii concursului Miss America au anunţat că renunţă la tradiţionala probă a costumelor de baie şi că nu vor mai evalua concurentele pe baza aspectului fizic, potrivit tmz.com.

 

Fosta gazdă a "Fox News" Gretchen Carlson - deţinătoarea titlului Miss America 1989 şi preşedinte al comitetului de conducere al Miss America Organization - a anunţat vestea în ediţia de marţi a emisiunii "Good Morning America" de pe postul TV ABC. "Nu mai suntem un concurs de frumuseţe. Suntem o competiţie", a spus aceasta.

În locul probei costumelor de baie, concurentele vor lua parte la o sesiune live interactivă cu membrii juriului şi îşi vor demonstra pasiunile, inteligenţa şi deplina înţelegere a ceea ce înseamnă rolul de Miss America.

Organizaţia a renunţat şi la proba rochiilor de seară.

Prima ediţie a Miss America a avut loc în 1921, fiind la origine un concurs de frumuseţe la care candidatele defilau în costume de baie. În ultimii ani, organizatorii au fost însă acuzaţi de misoginism.

 

De altfel, în decembrie 2017, preşedintele-director general al organizaţiei Miss America de la momentul respectiv, Sam Haskell, a demisionat după ce au fost făcute publice mai multe e-mailuri interne în care acesta făcea comentarii misogine la adresa fostelor "regine ale frumuseţii".

Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.