LOGO INVESTIGATORUL

Log in

Un Boeing va fi scufundat intenționat

Bahrain, o ţară din Golful Persic, speră să atragă mai mulţi turişti din întreaga lume cu un nou parc de distracţii subacvatic. Parcul va avea câteva caracteristici neobişnuite, dimensiunea acestuia fiind de 100.000 de metri pătraţi, relatează CNN.

 

Atracţia principală a parcului va fi o aeronavă Boeing 747, pe fundul oceanului. Avionul, având o lungime 70 de metri, este dezafectat şi a fost special pregătit pentru acest proiect subacvatic.

De asemenea, agenţia de Ştiri Bahrain a anunţat că parcul va avea şi o replică a casei unui negustor de perle, recifuri de corali şi sculpturi de artă. Parcul va fi gata de explorat până în vara anului 2019, aşa că planurile de construcţii sunt deja în desfăşurare.

Totuşi, aceasta nu este prima dată când o aeronavă este scufundată în mod deliberat, pentru a crea o atracţie pentru scafandrii.

 

În Statele Unite, un Boeing 727 a fost scufundat în regiunea Miami în 1993. Doi ani mai târziu a suferit stricăciuni din cauza uraganului Gordon. Scafandrii pot explora un avion Boeing 737 şi în Canada, în Canalul Stuart din apropierea oraşului Chemainus, din British Columbia.

În plus, Turcia a coborât un avion Airbus în apele Mării Egge cu doar câţiva ani în urmă. Scopul a fost de a crea un recif de corali artificial.

 

Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.