LOGO INVESTIGATORUL

Log in

Redevine BMW cea mai șmecheră mașină din lume?

Grupul german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) îşi va majora semnificativ capacitatea de producţie pe plan global şi va investi în vehiculele electrice, în dorinţa de a domina piaţa de automobile de lux, transmite site-ul handelsblatt.com.

BMW a pierdut anul trecut titlul de cel mai mare producător de automobile de lux din lume în favoarea Mercedes-Benz, încheindu-şi dominaţia de peste un deceniu. Brandul BMW a anunţat recent că vânzările sale au crescut cu 5,2% în 2016, la 2.003.359 autoturisme, cu aproximativ 80.000 mai puţine decât Mercedes, divizia de automobile de lux a grupului german Daimler, care a livrat 2.083.888 vehicule, un avans de 11,3% faţă de 2015. Pe locul trei în topul producătorilor de automobile de lux s-a clasat Audi, care a livrat anul trecut 1,87 milioane de vehicule, în creştere cu 3,8% faţă de 2015.

Până la sfârşitul lui 2018, vor fi lansate 40 de modele noi sau restilizate, a anunţat directorul general Harald Krüger. Acesta a precizat că în următorii cinci ani capacitatea de producţie a BMW va creşte la aproximativ trei milioane de vehicule pe an, de la 2,4 milioane în prezent.

Producţia în China se va dubla la 600.000 de vehicule pe an, în timp ce în SUA şi Mexic producţia va ajunge la 750.000 de unităţi, de la 410.000 în prezent. Va creşte şi capacitatea de producţie din Germania.

Profitul net al BMW a urcat cu 8% anul trecut, la 6,9 miliarde de euro (7,3 miliarde de dolari), în timp ce veniturile au crescut cu 2,2%, la 94,1 miliarde de euro, ambele rezultate reprezentând noi recorduri pentru producătorul auto german.

Recent, Harald Krueger a anunţat că firma vrea să-şi menţină profitabilitatea şi să-şi majoreze vânzările, chiar dacă va avea nevoie de investiţii semnificative în noi tehnologii, pentru a ajuta la reducerea poluării şi pentru a dezvolta maşini autonome.

"Din 2019, ne vom concentra pe maşinile fără şofer şi pe vehiculele electrice, la brandurile noastre de bază", a explicat Krueger.

Compania se aşteaptă la vânzări mai ridicate în 2017, datorită modelelor BMW 5-Series şi Mini Countryman.

Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.