LOGO INVESTIGATORUL

Log in

Trump aduce câștiguri de miliarde rețelelor de socializare

Recomandat Trump aduce câștiguri de miliarde rețelelor de socializare

Fără preşedintele american Donald Trump, reţeaua de socializare Twitter ar putea pierde o cincime din valoarea sa de piaţă, susţine James Cakmak, analist la Monness Crespi Hardt & Co., potrivit căruia reţeaua socială ar putea pierde până la două miliarde de dolari din valoarea sa de piaţă dacă @realDonaldTrump ar înceta să mai posteze mesaje, informează Bloomberg.

Criticii susţin că unele mesaje publicate de către Donald Trump pe Twitter afectează securitatea naţională şi au cerut reţelei de socializare să îi suspende contul.

"Nu există publicitate gratuită mai bună la nivel global decât preşedintele SUA", subliniază Cakmak. Potrivit acestuia, blocarea lui Donald Trump nu ar duce la diminuarea numărului de utilizatori zilnici ai reţelei, dar ar afecta valoarea intangibilă a Twitter şi ar duce la o situaţie în urma căreia investitorii ar renunţa la acţiunile companiei de teamă că sunt supraevaluate.

Deşi Twitter nu a dezvăluit numărul total de utilizatori, Cakmak estimează că Twitter are aproximativ 125 de milioane de utilizatori zilnici, cu aproape 30% mai puţin decât rivalul Snap Inc. La rândul său, Donald Trump are 36 de milioane de fani (followers) şi a postat peste 35.000 de mesaje de la deschiderea contului său pe reţeaua de socializare Twitter, în 2009.

În opinia lui James Cakmak, principalul risc pentru Twitter nu este diminuarea importanţei politice, ci executarea unei strategii adecvate, iar în momentul actual analiştii cred că Twitter nu profită suficient de oportunităţile aflate la îndemâna sa.

Acţiunile Twitter au scăzut cu 14%, după ce Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale din luna noiembrie 2016, în timp ce capitalizarea de piaţă a companiei este de aproximativ 11,7 miliarde de dolari.

Ultima modificareSâmbătă, 28 Octombrie 2017 14:38
Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping