LOGO INVESTIGATORUL

Log in

România, campioană la videochat. Afaceri de 100 milioane euro

Cifrele de afaceri şi profitul companiilor de videochat s-au triplat în 2016, faţă de anul trecut, afacerea ajungând la o valoare totală de 100 de milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis luni de firma Gloria Agency.
Ţara noastră este lider mondial în domeniu şi, în acelaşi timp, un important contributor la bugetul de stat în condiţiile în care estimările ne arată că vorbim de o afacere de 100 de milioane de euro anual”, se arată în comunicatul citat.

La nivel mondial se estimează că veniturile aduse de afacerea de videochat se ridică la două miliarde de euro anual.

Potrivit sursei citate, în România există 100.000 de modele şi aproximativ 3.000 de studiouri.
„Creşterea fulminantă a afacerii de videochat a dus însă la schimbări importante în domeniu. Au crescut pretenţiile platformelor, ale utilizatorilor, dar şi ale modelelor. Acestea din urmă caută sedii care să le ofere condiţii la cele mai înalte standarde, consiliere profesională, styling profesional şi confidenţialitate absolută”, se mai arată în comunicat.

Mai bine de 150 de milioane de oameni, adică 5% din utilizatorii de internet, apelează la serviciile de videochat, iar cei mai mulţi dintre ei sunt stabiliţi în America de Nord. De altfel, una dintre cele mai importante platforme de profil este şi unul din cele mai accesate site-uri din lume, cu 20 de milioane de abonaţi şi 35-40 de milioane de accesări în fiecare zi.

Mai mult, două milioane de modele sunt înregistrate pe această platformă, din care 50.000 sunt active. Cele mai multe provin din Europa de Est, dar numărul acestora este în continuă creştere şi în ţări precum Columbia şi Statele Unite ale Americii.

Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.