LOGO INVESTIGATORUL

Log in

China deține monopolul plantelor din lume

Recomandat China deține monopolul plantelor din lume

China adăposteşte o zecime din totalul speciilor de plante de pe Terra, potrivit unor statistici publicate la cea de-a 19-a ediţie a Congresului Internaţional de Botanică (IBC), informează miercuri agenţia de presă Xinhua.

În China trăiesc peste 34.000 de specii de plante vasculare (subregnul Cormobionta - cele mai evoluate plante de pe Pământ, n.r.), ocupând prin prisma acestui criteriu locul al treilea în lume. China se află însă pe primul loc în topul mondial al ferigilor, cu peste 2.200 de specii.

Congresul Internaţional de Botanică se desfăşoară în Shenzhen, un oraş din pronvicia Guangdong din sudul Chinei, în perioada 23 - 29 iulie.

"Congresul are loc în China datorită resurselor abundente de plante sălbatice ale Chinei, dezvoltării rapide a tehnologiei botanice şi creşterii economice", a declarat Ge Song, secretarul general al comitetului de organizare al celei de-a 19-a ediţii a IBC.

China a înţeles importanţa avută de dezvoltarea tehnologiei botanice şi a biodiversităţii şi a înfiinţat 2.740 de rezervaţii naturale, care acoperă 14,8% din totalul suprafeţei sale continentale.

Aproximativ 6.000 de delegaţi din aproape 100 de ţări şi regiuni participă la congresul din acest an.

IBC, cel mai important eveniment la care participă experţii în botanică, este organizat din şase în şase ani începând din 1900

Ultima modificareSâmbătă, 28 Octombrie 2017 14:40
Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.