LOGO INVESTIGATORUL

Log in

ALERTĂ. S-au ciocnit două avioane

Un avion cu 174 de persoane la bord a fost lovit vineri seara pe pista aeroportului Pearson din Toronto de un aparat care avea o defecţiune tehnică şi care era remorcat, fără a se înregistra victime printre pasageri, au anunţat companiile aviatice şi aeroportul, informează sâmbătă AFP. 

Un Boeing B737 al companiei canadiene WestJet, cu 168 de pasageri şi şase membri ai echipajului, a fost lovit de un aparat al companiei charter Sunwing, fără echipaj şi pasageri la bord, în timp ce era tractat. 

Avionul companiei WestJet aştepta pe pistă să-i poată debarca pe pasagerii care se întorceau din Cancun (nord-estul Mexicului) atunci când a fost lovit, după orele locale 18:00 (23:00 GMT), de cel al companiei Sunwing, care era remorcat de societatea de servicii aeroportuare Swissport. 

Din imaginile postate pe reţele sociale din avionul WestJet se poate vedea cum izbucnesc flăcări la partea din faţă a fuselajului celui de-al doilea aparat. 

"Cei 168 de pasageri şi şase membri ai echipajului sunt în siguranţă", a notat WestJet pe contul său de Twitter. Marea majoritate a pasagerilor au fost evacuaţi pe tobogane de securitate, a precizat WestJet. 

Potrivit oficialilor de pe aeroportul Pearson, unul dintre cele mai frecventate din America de Nord, zborurile câtorva avioane de pe terminalul 3 au fost afectate de acest accident şi "a fost declanşată o anchetă". 

Incidentul de vineri este al doilea de acest gen survenit pe acest aeroport în ultimele cinci luni. În august anul trecut, o ciocnire între două avioane a mai avut loc pe pista aceluiaşi aeroport din Toronto. Aripa unui Boeing 767 al companiei Air Canada, care se apropia de locul său de staţionare cu 286 de persoane la bord, a atins aripa unui avion al companiei poloneze LOT. Nicio persoană nu a fost rănită în acel incident.

Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.