LOGO INVESTIGATORUL

Log in

Video: A sosit Moș Crăciun la Școala Gimnazială ”Nicolae Titulescu” din București

Recomandat Video: A sosit Moș Crăciun la Școala Gimnazială ”Nicolae Titulescu” din București

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale ”Nicolae Titulescu” București au organizat, în data de 19 decembrie 2018, un program artistic dedicat Sărbătorilor de iarnă.

Spectacolul a fost susținut de elevii claselor a IV-a, care au fost coordonați de cadrele didactice Aurelia Berușcă, Berta Vasilescu, Elena Rusu și Cristiana Râureanu. Festivitatea a fost deschisă de directorul școlii, profesorul Florian Ghiță. Serbarea, concepută de Aurelia Berușcă, a încântat părinții, copiii și profesorii prezenți. Invitatul special a fost consilierul pe probleme de învățământ al primarului Sectorului 1 din București, Dragoș Florescu. El a fost intervievat de un grup de elevi din clasa a II-a A.

Antonie Kara: Ce le transmiteți elevilor și profesorilor din școala noastră?
Dragoș Florescu: Vin în întâmpinarea voastră cu un gând bun, înainte de Crăciun, mă bucur că sunteți copii foarte cuminți, că a venit Moș Crăciun la voi, iar colegilor mei, profesori, le doresc să aibă grijă de voi, în continuare, să vă educe frumos, așa cum au făcut-o până acum. Tuturor le urez să aibă parte de multă sănătate, numai bucurii și să avem cu toții un an excelent!

David Ionescu: Cum au reușit angajații Primăriei Sectorului 1 din Capitală să-l convingă pe Moș Crăciun să ne trimită cadouri?
Dragoș Florescu: Primarul sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, a auzit de la profesori că aveți rezultate foarte bune la învățătură și, atunci, Moș Crăciun a hotărât că anul acesta este cazul să vină la voi în școală.

Sebastian Bucșă: Cât de mult ați investit în învățământul din Sectorul 1 al Capitalei, în perioada aceasta de mandat la Primărie?
Dragoș Florescu: Nici mai mult, nici mai puțin de 550 de milioane de lei.

Radu Bârlog: Care sunt planurile legate de învățământul din Sectorul 1 al Capitalei, începând cu 2019?
Dragoș Florescu: Se vor moderniza 30 de unități școlare din Sectorul 1 al Capitalei. Nu se va uita mobilierul.

Mihai Drob: Cum ați perceput serbarea de Crăciun realizată de elevii din școala noastră?
Dragoș Florescu: A fost un program artistic minunat. Vă felicit pe voi, pe profesorii voștri, sunteți extraordinari și vă mulțumesc frumos că mi-ați permis să fiu în mijlocul vostru! Felicitări!

Crina Forte: Cum ați sprijinit investiția în școala noastră, până în prezent?
Dragoș Florescu: Voi sprijini întotdeauna școala voastră. Nu știu dacă aveți idee de faptul că profesorii voștri participă la cursuri de formare profesională, pentru a se perfecționa tot timpul. De asemenea, am investit și în reparații în școala voastră, în bazinul de înot, deoarece întreținerea lui costă enorm. Dar acest lucru ne mobilizează să facem bazine de înot și în alte școli.

Luca Gherghevici: Ce planuri de dezvoltare aveți pentru școala noastră pentru viitor?
Dragoș Florescu: Instituția de învățământ în care învățați va intra, de anul viitor, într-un proces complet de reabilitare, se va face o mansardare pentru a se putea mări numărul claselor.



Cristian Apostol: Ce ați făcut, în primii trei ani de mandat la Primărie, pentru copiii din Sectorul 1 al Bucureștiului?
Dragoș Florescu: Am avut foarte multe proiecte. În primul rând, am investit în unitățile de învățământ, am construit clădiri noi, anul viitor vom inaugura Grădinița numărul 46, Grădinița de la Școala numărul 162, am construit o clădire nouă la Liceul Tonitza, de asemenea, copiii noștri merg în excursii organizate de centrul cultural al sectorului 1, profesorii voștri participă la cursuri de formare profesională, deoarece perfecționarea este obligatorie pentru cadrele didactice. Noi toată viața învățăm. Nu pe ultimul loc se află reparațiile curente pe care le facem în fiecare an.

Ana-Maria Dobre: Ce doriți să faceți pentru copiii din Sectorul 1 al Capitalei, în viitor?
Dragoș Florescu: În primul rând, trebuie să modernizăm, în continuare, unitățile de învâțământ. Ne dorim să facem programe educaționale pentru copiii din Sectorul 1, vrem să extindem învățământul danez în grădinițele de aici, să continuăm în școli Programul ”Educație pentru viață”, programele de opționale care sunt gratuite în grădinițe pentru toți copiii. Vom construi bazine de înot și săli de sport, pe care le vom vedea peste un an gata. Pentru că sunteți foarte talentați, intenționăm să vă organizăm spectacole în Parcul ”Bazilescu”, unde să avem o scenă pentru voi și să vă vedem în aer liber, la primăvară, după ce vom moderniza cinematograful ”Patria”, unde ne vom revedea pe scenă. Acolo va fi o sală primitoare și frumoasă. Ne dorim să facem foarte multe lucruri și așteptăm să ne sugerați și voi idei.

Octavian Albani: Ce așteptați să vă aducă Moș Crăciun?
Dragoș Florescu: Vreau ca Moș Crăciun să îmi aducă sănătate și putere de muncă. Sper ca eu și colegii mei din Sectorul 1 să facem lucruri frumoase pentru voi, cred că este cel mai mare cadou pentru mine, pentru că îmi doresc să aveți niște condiții civilizate de educație, să fiți frumoși, cuminți. Mă bucur că sunteți și foarte talentați!

A consemnat,
Alina ANTON-POP

Media

Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.