LOGO INVESTIGATORUL

Log in

Patru avioane F16 americane doborâte

Un avion de tip F-16 s-a prăbuşit joi în statul american Nevada, în apropiere de Las Vegas, în timp ce efectua un antrenament de rutină, iar pilotul aeronavei a murit în urma accidentului, au anunţat forţele aeriene americane, relatează site-ul postului CNN.

Un avion F-16 s-a prăbuşit în Nevada. Este al patrulea incident în care sunt implicate aeronave ale armatei americane în mai puţin de 24 de ore
”Un F-16 de la baza aeriană Nellis (Nevada) s-a prăbuşit în cursul unui antrenament de rutină la centrul de testare Nevada”, se arată într-un comunicat al forţelor aeriene din SUA.

Pilotul aeronavei a murit în urma accidentului, iar identitatea acestuia va fi făcută publică în 24 de ore. Acesta făcea parte din celebra “Thunderbirds”, o escadrilă aeriană de demonstraţie a forţelor aeriene americane care organizează turnee în toată lumea, efectuând manevre acrobatice şi zboruri demonstrative cu aeronave de tip F-16.

Ca urmare a accidentului, a fost anulat un spectacol demonstrativ ce urma să aibă loc la Baza aeriană March din California.

Este cel de-al patrulea incident în care sunt implicate aeronave ale armatei americane în mai puţin de 24 de ore.

Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.