LOGO INVESTIGATORUL

Log in

Cel mai inteligent om din lume a murit

Fizicianul Stephen Hawking, în vârstă de 76 de ani, a murit, miercuri dimineaţă, la locuinta sa din Cambridge, a anunţat familia acestuia, potrivit presei internaţionale. Stephen Hawking a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului.

 


Oameni de ştiinţă din întreaga lume l-au omagiat pe Stephen Hawking - O minte colosală, un superman în microgravitaţieCITEȘTE ȘI Oameni de ştiinţă din întreaga lume l-au omagiat pe Stephen Hawking - O minte colosală, un superman în microgravitaţie
"Suntem profund întristaţi că tatăl nostru iubit a murit astăzi. A fost un mare om de ştiinţă şi un om extraordinar, a cărui muncă şi moştenire vor dăinui mulţi ani", au anunţat copiii lui Hawking, Lucy, Robert şi Tim.

Stephen Hawking s-a născut la 8 ianuarie 1942, în Oxford/ Anglia, a fost fizician englez, teoretician al originii universului şi unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deţinută cândva de Isaac Newton.

Din 1963, de la vârsta de 21 de ani, Hawking suferea de o boală progresivă de neuron motor, afecţiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică.

Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.