Logo
Imprimă această pagină

Cum arată cel mai mare motan din lume

Omar, un motan din rasa Maine Coon în vârstă de trei ani, este probabil cea mai lungă pisică lume, măsurând 1,20 metri și cântărind 14 kilograme, informează miercuri BBC News.
Omar avea aceeași dimensiune cu ceilalți pisoi atunci când a fost luat acasă de către stăpâna sa, Stephy Hirst, din Melbourne, în 2013, însă în prezent situația este complet schimbată.

După ce Omar a devenit faimos pe internet, Hirst susține că a fost contactată de reprezentanții Cărții Recordurilor pentru a le trimite dimensiunile felinei.

Actualul deținător al recordului este tot un Maine Coon, cu o lungime de 1,18 metri din Wakefield, West Yorkshire.

În urmă cu două săptămâni Stephy i-a creat lui Omar un cont pe rețelele de socializare, iar fotografiile cu acesta au fost distribuite pe contul Cats of Instagram de peste 270.000 de ori. De atunci, felina a apărut în principalele ziare australiene și la televiziunea națională.
Omar se scoală de obicei la ora 05:00, se răsfață cu hrană uscată la micul dejun, se joacă în curte, doarme pe trambulină, iar seara mănâncă carne de cangur. "Este singurul fel de carne pe care vrea să-l mănânce", a explicat proprietara acestuia.

În timpul nopții, pentru că felina tinde să ocupe prea mult loc în pat, Stephy încuie ușa dormitorului cu cheia, așa că motanul, altfel talentat să deschidă uși și sertare, rămâne pe afară.

Copyright © 2009 - 2017 Investigatorul. Toate drepturile rezervate.