LOGO INVESTIGATORUL

Log in

SCHMITZ CARGOBULL ŞI PENTRU VEHICULELE COMERCIALE UŞOARE

Recomandat SCHMITZ CARGOBULL ŞI PENTRU VEHICULELE COMERCIALE UŞOARE

Schmitz Cargobull îşi îmbogăţeşte protofoliul de produse. Noile kituri de suprastructură, destinate vehiculelelor comerciale uşoare cu o greutate între 3,5 şi 6 tone, vin să completeze şi să îmbunătăţească serviciile de distribuţie pentru transportul pe distanţe medii.

 

Cu scopul de a oferi soluţii logistice noi pentru piaţa europeană de transport, Schmitz Cargobull va furniza kituri de suprastructură pentru remorci, excelente pentru a fi utilizate în distribuţia de produse din interiorul oraşului. Livrările încep în luna aprilie a anului 2017.

Costuri de transport sau de livrare optimizate

Creşterea constantă a comerţului online cu amănuntul, urmare a comportamentului de consum în schimbare al clienţilor, ridică noi provocări pentru furnizorii şi prestatorii de servicii din cadrul lanţului de aprovizionare. Acest lucru se aplică atât sectorului de produse alimentare cât şi sectorulului produselor nealimentare.

Motivul din spatele acestei schimbări de comportament al cumpărătorilor îl reprezintă noile modalităţi, extrem de convenabile, de a comanda. Transportatorii trebuie să facă faţă exigenţelor cumpărătorilor, care caută să facă economie de timp atunci când comandă prin intermediul computerului personal sau al dispozitivelor mobile. La aceasta se adaugă dorinţa de a primi produsele rapid şi nevoia ca acestea să nu îşi piardă calitatea.

Compania care furnizează mijloacele de transport trebuie să răspundă prompt acestor exigenţe de consum. Urbanizarea, pretenţiile tot mai ridicate ale consumatorilor, accesul la reţele de date, au schimbat întregul sector logistic. Provocările „Last Mile Logistics“ sunt: combinarea expedierii de colete individuale, planificarea economică şi eficientă în zonele de livrare precum şi realizarea unor costuri de transport sau de livrare optimizate.

Schmitz Cargobull răspunde acestor provocări ca un furnizor de kituri de suprastructură funcţionale şi de înaltă calitate, destinate vehiculelor utilitare uşoare. Cu ajutorul kiturilor de suprastructură V.KO, Schmitz Cargobull devine, în primul rând, un partener de încredere al producătorilor de echipament original (OEM) la nivel European.

Suprastructurile modulare, concepute pentru a fi utilizate pe piaţa în creştere rapidă a transporturilor rezultatele din comerţul online cu amănuntul, reprezintă soluţia tehnică oferită de Schmitz Cargobull. Kit-urile modulare de suprastructură vor fi disponibile transportatorilor în termen de 14 zile lucrătoare.

Accesul rapid la reţeaua celor 1.300 de service-uri partenere Schmitz Cargobull existente la nivel european rezolvă situaţiile nedorite în care e nevoie de reparaţii. Schmitz Cargobull garantează accesul extrem de rapid şi de uşor la piese de schimb originale, la o documentaţie completă legată de piesele de schimb şi la un program complet post-vânzare.

Kit-ul modular de suprastructură V.KO DRY

Primul tip de suprastructură pentru utilitarele uşoare din gama de produse Schmitz Cargobull este kit-ul de suprastructură V.KO DRY. Clientul beneficiază de standardele Schmitz Cargobull pentru cea mai mare fiabilitate şi pentru un cost total de întreţinere excelent, ambele derivate din experienţa de decenii a experţilor şi profesioniştilor Schmitz Cargobull.

Kitul modular de suprastructură V.KO.DRY este format din panouri sandwich GRP, nou dezvoltate. Acestea sunt realizate în fabrica de producţie din Berlin. Panourile, care au un miez din spumă PU, sunt uşoare, robuste, şi în acelaşi timp, au doar 20 mm grosime. V.KO DRY are un acoperiş uşor translucid şi uşi spate cu două aripi în dotarea standard. Un mâner solid şi sigur ca şi o scară funcţională de acces pot fi opţional integrate în modulul din spate, încă din fabrică. Pereţii, care includ profilele de colţ din aluminiu de înaltă calitate, sunt disponibile în diferite tonuri de alb. Luminile de poziţie din partea din faţă şi din spate, precum şi a treia lumină de frânare sunt integrate în profil. Toate cablurile electrice sunt integrate din fabrică. De asemenea LED-uri cu senzori de mişcare sunt integrate în echipamentul de bază din interiorul zonei de marfă.
Kitul de suprastructură V.KO DRY de la Schmitz Cargobull este livrat ca un kit complet pentru asamblare. Pereţii sunt din material prefabricat, cu toate accesoriile şi profilele. Componentele sofisticate şi inteligente, la care se adaugă tehnologia înaltă, dau posibilitatea unei asamblări rapide şi uşoare a suprastructurii. În asamblarea submodulelor, un adeziv special industrial, testat, asigură o aderenţă foarte durabilă. Consolele, premontate pe grinzi, sunt furnizate deja prefabricate pentru şasiul respectiv. Certificatele corespunzătoare pentru aprobarea de către producător pot fi solicitate sau primite la cerere.

Modulele pentru V.KO DRY sunt unite în profiluri special dezvoltate, astfel încât forţele care acţionează pot fi absorbite optim. Cu o greutate optimizată, podeaua este complet încărcabilă pe întreaga sa suprafaţă. Metoda de construcţie inovatoare oferă o capacitate de încărcare suplimentară de mai mult de o tonă, în funcţie de echipamente şi de configuraţie, şi permite, astfel, o creştere cu 10% a capacităţii de încărcare, în comparaţie cu modelele de tip sandwich convenţionale anterioare. Acest lucru se realizează fără compromisuri privind calitatea producţiei, capacitatea portantă şi durata de viaţă.

Integrarea completă a profilurilor de conectare în structura peretelui, care este de numai 20 mm grosime, reduce greutatea şi atinge o rigiditate structurală care îndeplineşte în mod fiabil specificaţiile codului DIN EN 12642 XL.

Asigurarea rapidă a încărcăturii
Pentru fixarea integrată a încărcăturii se pot alege diferite opţiuni. Şine de avion sunt proiectate în podea din fabricaţie. Mai mult decât atât, alte elemente de siguranţă, cum ar fi barele de fixare sau şinele de ancorare Combo, pot fi integrate.

Şinele de securizare a încărcăturii pot fi comandate pe o înălţime de 900 mm. De asemenea, se pot monta două şine cu înălţimea de 600 şi 1.200 mm.

O sarcină similară de fixare a şinelor la perete completează echipamentul opţional. Pentru fixarea încărcăturii, o combinaţie ideală de curele şi grinzi de încărcare pot fi obţinute rapid şi fiabil.

O iluminare suplimentară pentru creşterea securităţii de sarcină poate fi încorporată, eventual sub forma unui al doilea plafon de lumină, asigurat printr-un LED cu un senzor de mişcare. O placă de uzură de 150 mm poate fi integrată de jur împrejur, astfel încât stivuitoarele să nu poată provoca nici o deteriorare a pereţilor. Caroseria este utilizabilă pe toată lungimea şi lăţimea internă şi, de asemenea, la înălţimea maximă.

Acoperiş de lumină, în dotarea standard

Cu plafonul acoperişului translucid, iluminarea uniformă a interiorului este realizată perfect şi în timpul zilei. Uşoara curbură a elementelor de plafon facilitează drenarea apei când plouă. În acelaşi timp, acest mic truc de design reduce murdărirea. Pentru operaţiunile din timpul nopţii, un led cu un sensor de mişcare oferă economie în procesul de iluminare.


Service, de excelenţă

Furnizarea de piese de schimb în termen de 24 de ore este asigurată prin intermediul portalului pentru piesele de schimb on-line Schmitz Cargobull EPOS. O reţea de parteneri de service-uri la nivel european (1.300) este disponibilă pentru lucrări de întreţinere şi de reparaţii. Pentru garanţie sau pentru cursuri de asamblare, montaj şi service, experţii Schmitz Cargobull şi cei de la Schmitz Cargobull Parts & Services sunt disponibili.

Termen rapid de livrare

Kiturile de suprastructură V.KO DRY de la Schmitz Cargobull sunt livrate în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea comenzii. În acest fel, construcţia şi livrarea pot fi programate în mod fiabil.

Datorită prefabricării optimizate, kitul de suprastructură V.KO DRY de la Schmitz Cargobull este livrat ca un kit complet cu maxim şapte module prefabricate.

SCHMITZ CARGOBULL AŞTEAPTĂ VÂNZĂRI DE DOUĂ MILIARDE DE EURO DUPĂ LANSAREA V.KO.DRY PENTRU VEHICULE COMERCIALE UŞOARE

La evenimentul de lansare a noului kit de suprastructură destinat vehiculelor utilitare uşoare, Andreas Schmitz, CEO al Schmitz Cargobull, a oferit o scurtă radiografie a situaţiei financiare care se prefigurează pentru 2017 pentru cel mai important producător european de remorci şi semiremorci.

Potrivit lui Andreas Schmitz, cererea pentru vehicule comerciale din Europa Centrală şi de Vest continuă să crească puternic. Pentru anul financiar 2016/2017 (1 aprilie 2016–31 martie 2017) Schmitz Cargobull AG, cel mai mare producător de remorci şi kituri de suprastructură al Europei, a estimat o creştere a producţiei care se va cifra la 56.000 de remorci (în creştere faţă de anul 2015/2016, când s-au vândut 49,948 unităţi).

Portofoliu complet
„În termenii volumului de producţie, ne-am depăşit, fără îndoială, ţinta pe care ne-am propus-o, de 47.000 de remorci.”, a precizat Andreas Schmitz. CEO-ul Schmitz Cargobull aşteaptă o creştere a vânzărilor la peste 2 miliarde de euro. În acest moment, numărul de comenzi depăşeşte deja 61.000 de unităţi.

Cu kit-ul de suprastructură V.KO, Schmitz Cargobull se poziţionează şi pe segmentul vehiculelelor comerciale uşoare, de la 3,5 până la 6 tone. Acest lucru înseamnă că producătorul de vehicule comerciale oferă acum remorci şi caroserii pentru lanţul complet de aprovizionare, de la 3,5 până la 44 de tone.

„Segmentul caroseriilor pentru vehicule comerciale uşoare creşte puternic, ca urmare a creşterii vânzărilor cu amănuntul on-line“, afirmă plin de încredere Andreas Schmitz, CEO al Schmitz Cargobull. Prin apariţia V.KO, gama de produse Schmitz Cargobull se extinde în sectorul vehiculelor utilitare uşoare, cu o capacitate între 3,5 şi 6 tone. Kit-ul de suprastructură pentru vehiculele uşoare va fi fabricat în două dimensiuni standard. Prin urmare, vor putea fi adaptate optim tuturor specificaţiilor producătorilor de autovehicule. Noua linie de producţie de la fabrica din Berlin este proiectată pentru ca, pe termen mediu, să asigure o producţie anuală de 7.500 de kit-uri. Noua linie de produse Schmitz Cargobull completează portofoliul companiei şi oferă o soluţie profesională de înaltă calitate în livrările de tip “Last Mile Logistics“.

Situaţia economică bună dă un imblod puternic industriei transporturilor

Toate semnele continuă să indice o creştere continuă pe sectorul afacerilor tradiţionale cu remorci cu prelate laterale. Dar acest lucru va fi valabil şi pentru transportul cu vehicule uşoare. „Producţia de prelate va înregsitra o creştere deosebit de puternică“, spune Andreas Schmitz. Producţia de remorci este aşteptat să crească cu mai mult de 22 la sută, de la 24.516 la 30.000 de unităţi, pentru anul curent. Conform estimărilor actuale, comenzile vor ajunge la 33.000, până la 31 martie 2017, în ceea ce priveşte prelatele. În cazul semiremorcilor frigorifice, se prognozează o creştere a producţiei de aproximativ 14 procente, la 19.000 unităţi (anul precedent s-a înregistrat o producţie de 16.522 de unităţi).

Urmare a cifrelor ridicate de producţie, numărul angajaţilor a crescut, de asemenea. În jur de 5.600 de persoane, inclusiv lucrătorii sezonieri, sunt în prezent angajaţi de Schmitz Cargobull, cu aproximativ 150 mai mulţi decât în anul precedent. În anul curent, vânzările vor creşte de la 1.779 miliarde euro (în anul precedent), la mai mult de 2 miliarde de euro de euro.

România lăudată

În anul fiscal 2016/2017, revirimentul a continuat. „Pieţele de volum din Europa Centrală şi de Vest continuă să ţină trendul extrem de pozitiv şi pot compensa cererea scăzută din Rusia“, spune Andreas Schmitz, CEO Schmitz Cargobull. Franţa, Spania, Portugalia şi ţările care formează Benelux raportează o creştere de două cifre. În Europa de Est, Polonia, Ungaria şi România sunt, de asemenea, în plină expansiune.
Pentru anul financiar 2017/2018, Consiliul de Administraţie al Schmitz Cargobull se aşteaptă ca cererea să fie una stabilă, în pofida existenţei unor incertitudini, cum ar fi efectele negocierilor privind Brexit-ul sau schimbarea de preşedinte din SUA. Mai mult decât atât, cu noua linie de produse destinate vehiculelor uşoare şi pentru distribuţia în interiorul oraşului, este aşteptat un impuls suplimentar al cererilor.

„În cel de-al 125-lea de ani al existenţei noastre, vrem să batem recordul de vânzări de aproape 2,2 miliarde euro, care a fost stabilit în 2007/2008“, declară Schmitz.

Schmitz Cargobull în cifre

Cu o producţie anuală de aproximativ 50.000 de remorci şi aproximativ 5.100 de angajaţi, Schmitz Cargobull AG este cel mai important producător din Europa de semiremorci, caroserii de camioane şi remorci pentru transportul de marfă cu temperatură controlată, mărfuri generale şi mărfuri în vrac. Vânzările de 1.779.000.000 euro au fost realizate în cursul exerciţiului financiar 2015/2016. Ca un pionier în industrie, compania germană a dezvoltat o strategie globală şi a fixat standarde de calitate la toate nivelurile: de la cercetare şi dezvoltare, la producţie şi servicii specializate de consultanţă, telematică, finanţare, piese de schimb.

KITUL DE SUPRASTRUCTURĂ V.KO DRY: DATE TEHNICE

 

Noile kituri de suprastructură Schmitz Cargobull, destinate vehiculelelor comerciale uşoare cu o greutate între 3,5 şi 6 tone, au o serie de specificităţi printre care:

Lungimea corpului: depinde de distanţa dintre axe şi de şasiu.

Lăţimea corpului: aproximativ 2.100 mm/2.200 mm.

Înălţimea corpului: aproximativ 2.100-2.300 mm.

 

Pereţi despărţitori şi pereţi laterali: panouri sandwich de 20 mm, cu strat de suprafaţă GRP pe interior şi exterior. Pragurile din aluminiu sunt de 150 mm înălţime.

Acoperiş: arcul acoperiş translucid sau acoperiş de tip sandwich, cu LED-uri montate pe plafon cu senzor de mişcare.
 

Partea din spate: podea cu bare din aluminiu cu oţel. Uşa din spate are două aripi, panouri tip sandwich de 25 mm, strat de GRP pe suprafeţe, în interior şi exterior.

Ansamblu de podea constând din: placă de podea autoportantă şi console de asamblare (în funcţie de şasiu), şine de avion integrate în ansamblul podelei pe toată lungimea corpului.

Alte dotări: lumini de poziţie în partea din faţă şi din spate, integrate şi montate. A treia lumină de frână este premontată.

Kitul acoperit în culori este în diverse tonuri:  Arctic White MB9147, Pure White RAL 9010 or Candy White B9A.

Ultima modificareSâmbătă, 22 Aprilie 2017 19:30
Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.