Logo
Imprimă această pagină

Inundație de amploare. A adus crocodili

Apele care se retrag după recentele inundaţii din statul australian Queensland (în nord) au scos la iveală un nou pericol: crocodilii, informează Reuters. 

Potrivit fotografiilor rezidenţilor postate pe reţelele de socializare, intruşii au ajuns în oraşul Ingham prin extremitatea din nord-est, după patru zile de ploi torenţiale care au provocat spargerea barajelor râurilor, au inundat păşunile şi au izolat oraşele. 

Reptilele folosesc apele acumulate în urma inundaţiilor pentru a călători în diferite zone şi a căuta mâncare, explică Toby Millyard, cercetător specializat în crocodili de la grădina zoologică din Queensland. 

''Unii crocodili se simt foarte bine când plouă şi folosesc curenţii de apă ca să călătorească; sunt animale foarte inteligente'', a precizat Millyard într-un interviu telefonic. ''Nu e foarte greu să te fereşti de ei. Atâta timp cât nu stai în apă sau pe marginea ei, atunci eşti în siguranţă''. 

Duminică dimineaţă, un grup de şcolari şi profesorii însoţitori, rămaşi blocaţi în urma inundaţiilor într-o tabără izolată la sudul oraşului Tully, au fost salvaţi, potrivit purtătorului de cuvânt al departamentului de pompieri şi situaţii de urgenţă din Queensland (QFES). 

Prim-ministrul statului Queensland, Annastacia Palaszczuk, a spus duminică, într-o declaraţie pentru presă, că vor fi necesare mai multe săptămâni pentru a stabili amploarea reală a pagubelor, în special în ceea ce priveşte culturile de banane şi trestie de zahăr. 

Administraţia statului Queensland a declarat ''zonă calamitată'' în regiune, iar Insurance Council of Australia a stabilit nivelul de ''catastrofă'', ceea ce înseamnă că solicitările de plată a asigurărilor vor fi urgentate.

Copyright © 2009 - 2017 Investigatorul. Toate drepturile rezervate.