LOGO INVESTIGATORUL

Log in

”Divanul cu povești”

Recomandat ”Divanul cu povești”

Cercul pedagogic organizat în 13 decembrie 2018 de inspectorul pentru învățământul primar al sectorului 1 din Capitală, dr. Roxana Gavrilă, s-a desfășurat în Muzeul de Artă Populară ”Profesor Doctor Nicolae Minovici” din București.

Profesorii pentru învățământul primar, învățătorii și institutorii care au fost prezenți, au participat într-un mod interactiv și creativ la atelierul ”Divanul cu povești”. Acesta a fost organizat de Asociația ”Atelier D, Proiecte pentru copii”, în cadrul programului de educație culturală ”Oul, strachina și divanul”. Managerul cultural al ONG-ului, Daniela Mișcov, a prezentat materiale textile folosite în mediul rural (lână, cânepă, in), de care se leagă anumite ritualuri și meserii. S-a realizat legătura între tradiții, obiceiuri și modul în care se pot folosi acestea în procesul instructiv-educativ, mai ales, în lecțiile de arte vizuale și abilități practice. Reprezentanta asociației a realizat și un mic spectacol de teatru, după textele autorilor Ion Creangă și Panait Istrati. O creație artistică din fire textile și carton colorat a încununat momentul artistic susținut de Daniela Mișcov. Pentru documentare, explorare și lucru s-au folosit obiecte de colecție și materiale naturale produse în România. Cadrele didactice au avut ocazia să viziteze muzeul și să-și îmbunătățească bagajul cultural.

Divanul cu povesti

Cei prezenți la activitatea metodică au vizionat momentul artistic ”Tradiții și obiceiuri românești”, susținut de elevii clasei a IV-a D, ai Școlii Gimnaziale numărul 179 din Capitală, coordonați de profesoara Elena Nedelea.
”Călătoria cuvântului” a fost o lectură interactivă savurată de cadrele didactice. Momentul literar a fost condus de editorul revistei de povești ”Fabulafia”, Cristina Durică.
Alina ANTON-POP

Media

Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.