Logo
Imprimă această pagină

Care a fost cel mai vizitat oraș din 2018

Care au fost cele mai căutate oraşe din lume pentru turişti în 2018 au fost anunţate odată cu publicarea unui studiu anual care la ultimele trei ediţii a indicat acelaşi câştigător: Bangkok, notează businessinsider.com

 

Bangkok, Londra şi Paris sunt cele mai căutate oraşe pentru turiştii din 2018, arată un studiu dat publicităţii de compania Mastercard, după ce au fost analizate datele privind 162 de metropole din jurul lumii.

Studiul a arătat că, deşi cei mai mulţi turişti au optat pentru cele trei capitale, cei care au vizitat Dubai au plasat metropola din Orientul Mijlociu în fruntea celor mai mari cheltuieli, un vizitator cheltuind acolo, în medie, aproximativ 573 de dolari pe zi.


În locul impozitului unic pe venit de 10% ar trebui un procent mai mic pentru cei cu venituri mici şi un procent mai mare pentru cei cu venituri mari.
Bangkok se estimează că a adunat aproximativ 21,98 de milioane de vizitatori, ceea ce plasează metropola thailandeză în fruntea topului dedicat numărului de turişti din acest an. Combinaţia de obiective turistice cu importanţă istorică şi clădirile moderne care oferă legături cu centrele de afaceri din întreaga lume au adus în prim plan oraşul în care se află complexul Marelui Palat sau un hotel de cinci stele ca Mandarin Oriental, cu o istorie de 142 de ani.

 

Londra a adunat 20,42 milioane de vizitatori, dar capitala Marii Britanii, care aici ocupă locul doi, este şi al treilea oraş în topul cheltuielilor făcute de turişti, cu o creştere de 13.7% faţă de anul anterior, cu un total de 17,45 miliarde de dolari.

Capitala Franţei se îndreaptă spre un total de 17,95 de milioane de vizitatori în 2018. Parisul este atât de cunoscut pentru atracţiile pe care le oferă încât în clasamentul cheltuielilor făcute de turişti într-o singură zi, numai metropola din Emiratele Arabe Unite are cifre mai bune decât cei 301 dolari aduşi în medie de un vizitator.

De altfel pe locul patru al topului se şi regăseşte Dubai, nu mai puţin de 16,66 milioane de vizitatori din toată lumea fiind cifra pe care o au în vedere estimările oficiale după ce au fost anunţate în ultimul an testele pentru dronele de taxi aerian şi după ce oraşul şi-a depăşit propriul record mondial de înălţime pentru o clădire.

Singapore este cea de-a cincea destinaţie a anului cu 14.47 milioane de vizitatori, iar aeroportul Changi a devenit un obiectiv turistic în sine după ce a fost renovat.

Clasamentul continuă cu New York (13,67 milioane de turişti din afara ţării), Kuala Lumpur ( care a adus în Malaezia 13,53 de milioane de turişti), Istanbul (12,8 milioane de vizitatori străini) şi Tokyo (12,1 milioane de oaspeţi. Pe locul 10 se regăseşte Antalya, ceea ce face din Turcia singura ţară cu două oraşe în primele zece locuri.

Copyright © 2009 - 2017 Investigatorul. Toate drepturile rezervate.