Investigatorul

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Banner
Banner
Banner
Banner

Carrefour la el acasă. Jecmăneală fără scrupule pe Coasta de Azur

Dacă nu ai trecut printr-un divorţ superprofitabil, ca Mihaela Rădulescu, sau nu ai făcut afaceri dubioase cu statul, ca Remus Truică sau Sorin Roşca Stănescu (aşa cum a scris aici Ziarul de Investigaţii), ca turist român pe Coasta de Azur eşti nevoit să devii „sacoşar”. Adică, în drum spre plajă să-ţi iei berea, sucul şi apa de la supermarket. Parcă nu prea-ţi vine să dai 7-8 euro (în cel mai fericit caz, că la Monte Carlo de banii ăştia nici nu se uită la tine vânzătorul) pe o bere vândută la terasele de pe plajă. Român fiind, eşti obişnuit că la Carrefour ai preţuri bune şi, în consecinţă, când descoperi că lângă hotelul tău din Nisa ai un supermarket al lanţului franţuzesc, simţi că l-ai apucat pe Dumnezeu de picior. Ei bine, eu cel puţin am avut parte de o surpriză neplăcută. Preţurile erau sensibil mai mari decât la Paris (de unde tocmai venisem cu TGV-ul), la acelaşi tip de magazin, aparţinând aceluiaşi retailer. În plus, am văzut în premieră (şi, la viaţa mea, m-am plimbat destul de mult prin Europa şi nu numai) preţuri diferenţiate la acelaşi produs. Adică, dacă luam cutia de bere din raft, costa 1,56 euro bucata. Dacă însă o luam din frigider, aceeaşi bere costa doi euro. La fel şi la sucuri sau apă minerală. Pentru produsele luate din frigider, vânzătoarea nici nu mai scana codul de bare (ar fi fost înregistrat preţul de la raft), ci tasta manual un cod numai de ea ştiut, pentru a apărea preţul mai mare. Produsele din frigider (apă, suc, bere) aveau un abţibild aplicat peste codul de bare, pe care era trecut noul preţ.

Carrefour

La Cannes, mai scump ca la Nisa

Asta a fost la Carrefour City din Nisa, pe Avenue Californie. A doua zi m-am dus să fac plajă la Cannes, sătul de pietrişul de la malul mării din Nisa (pe plaja din Nisa nu găseşti fir de nisip). Acolo, alt Carrefour City. Ca român, eram obişnuit că la Carrefour sunt aceleaşi preţuri, indiferent că magazinul e la Bucureşti sau la Constanţa. Altă surpriză. La Carrefour City din Cannes, preţurile erau mai mari cu 30-40% decât la cel din Nisa. Deh, la Cannes e şmecherie mai mare (pentru a ajunge, de pe plajă, la Carrefour, treceai pe lângă magazinele Louis Vuitton şi Omega), deci turiştii trebuie jecmăniţi în consecinţă. În final, un sfat pentru cei care ajung pe Coasta de Azur şi nu-i dau banii afară din casă: ocoliţi Carrefour. Aveţi preţuri mult mai bune la Spar sau Monoprix - 1,29 euro cutia de bere, aceeaşi care la Carrefour costă doi euro luată de la rece. Şi unde mai pui că, aici, nu contează că iei băuturile din raft sau de la frigider, preţul e acelaşi.

 

UNTRR salută reacţia promptă a autorităţilor la demersurile realizate pentru decongestionarea traficului pe Centura municipiului Bucureşti pe D.J. 301 (Pantelimon – Cernica)


Având în vedere situaţia existentă precum şi solicitările făcute de UNTRR în scopul creşterii fluenţei traficului rutier pe Centura Bucureştiului, autorităţile au luat măsuri şi le-au pus în aplicare.

Urmare a informării din data de 20 august 2013 transmisă de Centrul INFOTRAFIC privind măsurile instituite pe Centura municipiului Bucureşti de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, reprezentanţii UNTRR s-au deplasat în zona vizată, respectiv D. J. 301 (Pantelimon – Cernica) şi au constatat că circulaţia se desfăşoară într-adevăr în condiţii mai bune.
Citeşte mai mult...
 

Scandal pe 3,6 milioane de euro la UGIR 1903

Uniunea Generală a Industriaşilor din România – UGIR 1903 se află pe picior de război de câţiva ani, mai precis de când conducerea reprezentată de Ioan Cezar Corâci a fost înlăturată de la putere. O problemă mult mai gravă o reprezintă însă soarta unui proiect din fonduri europene, în valoare de 3,6 milioane de euro, bani care par să îi atragă pe unii dintre cei ce au pus mâna pe conducerea Uniunii.

Agerpres 5137395 Cezar Coraci

De parcă nu erau suficiente scandalurile şi debarcări la vârf cu care s-a confruntat în ultimii ani, Uniunea Generală a Industriaşilor - UGIR 1903 este zguduită acum de acuze de deturnare a fondurilor europene.
În urmă cu doi ani de zile, Jurnal de Investigaţii a dezvăluit că preşedintele de la acea vreme al UGIR 1903, Ioan Cezar Corâci, şi-a inclus în echipa de accesare a unui program cu finanţare europeană ambele fiice, dar şi pe naşii de cununie a celei mai mari dintre ele. Acum, alte acuze, mult mai grave, planează asupra actualului preşedinte al uniunii, Eugen Marius Opran.

Citeşte mai mult...
 

MAREA DORINŢĂ A LUI ELVIS. Poate cel mai bine păzit SECRET al său, DEZVĂLUIT

Legenda rock'n'roll, Elvis Presley, a avut o mare dorinţă pe care nu s-a lăsat până nu a dus-o la îndeplinire. Idolul Americii dorea să obţină o poziţie de agent secret, iar pentru asta a ajuns chiar şi la preşedintele Richard Nixon.


"Domnule preşedinte, aş vrea să mă prezint. Sunt Elvis Presley şi vă admir. Am un Mare Respect pentru dumneavoastră", este începutul scrisorii trimisă de regele rock'n'roll lui Richard Nixon, conform dailymail.co.uk.

Elvis i-a scris preşedintelui SUA la sugestia unui senator californian întâlnit în avion. Astfel, acesta a dezvăluit despre dorinţa sa de a salva SUA de hipioţi şi de trupa "The Beatles".

Presley şi-a propus să îşi ofere serviciile în lupta anti-droguri şi afirma că era dispus să facă totul pentru ţară, conform celor consemnate în cartea "Letters of Note".

Starul rock'n'roll era decis să devină agent federal. "Vreau şi pot să fac bine dacă devin agent FBI. O să vă ajut în felul meu, folosindu-mă de relaţiile mele. În primul rând, sunt un entertainer, dar am nevoie de legitimaţie", era mesajul transmis lui Nixon. În cele din urmă, în anul 1970, la o întâlnire secretă, Richard Nixon a acceptat să îl facă agent federal onorific pe probleme de narcotice.

 

FOTOGALERIE Vizita la Auschwitz - Muzeul care spune tulburatoarea poveste despre moartea a peste un milion de oameni

Putine locuri au fost scena unor tragedii atat de mari precum lagarele de la Auschwitz - Birkenau din sudul Poloniei, unde acum 70 de ani peste 1,1 milioane de oameni, majoritatea evrei, au fost exterminati de nazisti. Cum arata acest tulburator muzeu, cum sunt povestite ororile de acum sapte decenii si ce imagini vin in completarea faptelor povestite puteti afla din articol. Mesajul muzeului este clar: aflati cat mai multe despre crimele de la Auschwitz, astfel incat pe viitor asa ceva sa nu se mai intample nicaieri.

Poarta catre iadul in care au pierit peste un milion de nevinovati

Pe aleile memorialului
Foto: Hotnews
Memorialul Auschwitz-Birkenau se afla la 75 km de Cracovia, in sudul Poloniei, iar vizitele pot fi facute doar cu ghid, tururile fiind pe diverse limbi si extrem de dese, cele in engleza succedandu-se la jumatate de ora. Biletul costa 40 de zloti (echivalentul a 40 lei), iar vizita dureaza aproape patru ore, timp in care ghidul isi duce vizitatorii pe aleile strajuite de gardurile de sarma ghimpata, in vechile cladiri, in crematoriu, explicand etapa cu etapa cum au pus hitleristii in practica "solutia finala" de exterminare a evreilor din Europa, intre 1940 si 1944. Prima parte a vizitei este la Auschwitz, iar a doua la Birkenau, locul unde au fost comise majoritatea crimelor.
Citeşte mai mult...
 

Romania importa praz si usturoi in draci!

praz nea marin Romania importa praz si usturoi in draci!

Pe vremuri, din papornita olteanului nu lipsea prazul

In primele patru luni din acest an, Romania a importat o cantitate de 27.589 tone de ceapa, usturoi si praz, in crestere cu aproape 72 de procente fata de perioada similara din 2012. In aceeasi perioada, exporturile au fost de peste 18 ori mai mici! Valoarea importurilor de ceapa, ceapa frantuzeasca, usturoi, praz si alte legume a depasit 7,64 milioane de euro.  Potrivit datelor MADR, incasarile din exporturile de ceapa, usturoi si praz au totalizat, in perioada mentionata, 588.099 euro. Importurile de ceapa, ceapa frantuzeasca, usturoi, praz, dar si alte legume aliacee au fost realizate in si din tarile Uniunii Europene si extracomunitare.

 

Principesa Irina, fiica regelui Mihai, a fost arestată în SUA. Ea este acuzată că organiza lupte de cocoși

Principesa Irina, fiica regelui Mihai, şi soţul ei, John Wesley Walker, au fost arestaţi joi în Statele Unite pentru organizarea unor lupte de cocoşi, relatează portalul OregonLive.com.
John Wesley Walker, fost ajutor de şerif în Coss County, şi Irina Walker au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi la ferma lor din apropiere de Irrigon, în statul american Oregon, în perioada 1 aprilie 2012 - 19 mai 2013, potrivit procurorului.
Potrivit acuzării, luptele implicau zeci de cocoşi, echipaţi cu cuţite sau alte obiecte tăioase ataşate de picioare, luptând până la moarte într-un sport sângeros interzis în prezent în 50 de state americane.
Un arbitru supraveghea luptele şi concesionarii vindeau bere şi mâncare, iar cei care administrau acţiunea luau 10 procente din sumele pariate, potrivit acuzării.
John şi Irina Walker - împreună cu vecinii lor David Sanchez, 29 de ani, şi Aurelia Garcia Mendoza, 33 de ani, şi prieteni din Hermiston, Mario "El Cuba" Perez, 62 de ani, şi Jose Luis Virgen Ramirez, 48 de ani - au fost acuzaţi de operarea unor jocuri de noroc ilegale şi de sacrificarea ilegală a unor animale prin luptă la ferma soţilor Walker din Morrow County.
Pentru fiecare cap de acuzare, ei riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.
Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de principesa Irina a României, fiica sa, şi speră ca prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze, aşa cum este legal şi moral, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Casei Regale.
''Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa şi întreaga Familie Regală speră că justiţia americană şi instanţele Statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz. Majestatea Sa speră, de asemenea, ca prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze, aşa cum este legal şi moral, de la început şi până la sfârşitul acestui nefericit eveniment'', afirmă sursa citată.

Principesa Irina

 

Dezmăţ pe bani publici la Oil Terminal

Maşini la scară şi benzină pentru salariaţii Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, contracte artribuite fără licitaţii, firme căpuşă şi aproape o sută de procese pe rolul instanţelor. Toate acestea se întâmplă la compania constănţeană Oil Terminal, chiar sub ochii autorităţilor, fără ca reprezentanţii Ministerului Economiei să mişte un deget. Neregulile companiei petroliere de stat au intrat şi în vizorul Fondului Monetar Internaţional.

Oil Terminal29

În plin proces de trecere la management profesionist şi eficientizare a cheltuielilor în întrepriderile de stat, există încă societăţi unde se fură ca-n codru. Unul dintre cei mai importanţi operatori de pe piaţa petrolului, compania Oil Terminal, este o oază unde huzuresc funcţionarii statului şi directori numiţi politic.

Citeşte mai mult...
 

Leonard Doroftei îi dă un uppercut lui Mihai Leu: gala de box de la Galaţi nu are licenţă de la Federaţie

Mihai Leu
Fostul pugilist Mihai Leu, campion mondial WBO la categoria semimijlocie în 1997, a intrat în scandal cu preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB), Leonard Doroftei. Acesta îl acuză pe Leu că organizează la Galaţi, pe 23 august, o gală de box, fără a avea acceptul FRB.

„Federaţia Română de Box vă informează că până în data de azi, 31.07.2013, nimeni nu a venit la Federaţia Română de Box să solicite licenţa pentru gala de box din 23.08.2013, iniţial programată a se desfăşura la Constanţa, apoi programată a se desfăşura la Galaţi”, se arată într-o adresă trimisă de Doroftei Primăriei Galaţi şi PRO TV, post care urmează să transmită respectiva gală. „Moşu” aminteşte faptul că, potrivit Legii 69/2000, singurul organism care poate acorda licenţă unei gale de box este FRB. Mihai Leu este un apropiat al clubului german EC Boxing, organizatorul galei, şi s-a implicat activ în pregătirea evenimentului. Acesta trebuia să se desfăşoare iniţial la Constanţa, însă, din cauza unor probleme organizatorice, a fost mutat la Galaţi, pe Patinoarul Artificial din localitatea dunăreană. Cu prilejul galei, gălăţeanul Cristian „Hammer” Ciocan îşi va pune în joc titlul ce campion european al greilor în versiunea WBO. Ciocan a spus că este entuziasmat de faptul că gala s-a mutat la Galaţi. „E sută la sută sigur că gala va fi la Galaţi şi asta îmi dă forţe înzecite la antrenamente. Sunt foart

bucuros că voi evolua din nou în faţa gălăţenilor mei", a declarat el pentru cotidianul Viaţa Liberă. Pugilistul gălăţean îşi va pune în joc centura de campion european al categoriei grea, versiunea WBO, în faţa norvegianului Leif Larsen, stabilit de ani buni în Spania. În precedentul său meci, disputat tot la Patinoarul Artificial din Galaţi pe 22 februarie, Ciocan şi-a apărat cu succes centura de campion european în faţa ucraineanului Oleksi Mazikin.

Notificare Galati

 

ANI îl bagă în şedinţă pe deputatul Liviu Harbuz. Veterinarul, declarat incompatibil

Liviu Harbuz


După ce Ziarul de Investigaţii a dezvăluit modul în care conducerea Colegiului Medicilor Veterinari din România (CMVR) atentează la sănătatea românilor, acţionând în aşa fel ca medicamentele de uz veterinar, în special antibioticele şi antiparazitarele, să poată fi, în continuare, distribuite la liber, fără nici un control real, vicepreşedintele CMVR, Liviu Harbuz, a intrat şi în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate. Inspectorii de integritate îi acuză pe senatorul Valer Marian, pe deputatul Liviu Harbuz şi pe fostul senator Iulian Rasaliu că au fost în incompatibilitate. Potrivit ANI, acuzaţiile vizează funcţii în cadrul unor companii, funcţii publice sau activităţi derulate ca persoană fizică autorizată pe perioada mandatelor parlamentare ale celor trei. Liviu Harbuz se află în incompatibilitate din data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, atât calitatea de deputat, cât şi pe cea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul Harbuz Liviu Persoană Fizică Autorizată. "Astfel, Harbuz Liviu nu a respectat dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «Calitatea de deputat [...] este [...] incompatibilă cu [...] calitatea de comerciant persoană fizică»", a explicat ANI. Cei trei au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ziarul de Investigaţii a scris în mai multe rânduri despre acţiunile şi afacerile cel puţin dubioase ale deputatului PSD Liviu Harbuz.
 

CAMERA ASCUNSĂ în raiul imobiliar al RA-APPS. Cum ajungi să îţi cumperi apartament cu 6 camere în buricul Capitalei

Ajuns la a treia licitaţie fără să se înghesuie nimeni să îl cumpere, un apartament din zestrea statului, administrată de RA-APPS, ajunge să coste mai ieftin ca unul din Berceni sau Drumul Taberei, dacă te uiţi la preţul pe metru pătrat. Peste 200 de metri pătraţi, împărţiţi în 6 camere şi alte dependinţe, pe strada Mihai Eminescu 102-104, aproape de Piaţa Romană, costă 206.000 de euro, preţ de pornire la ultima licitaţie. Pare o sumă mare, însă nu şi când vezi cum arată casa pe dinăuntru. Mai mult, pentru tinerii căsătoriţi, sub 35 de ani, RA-APPS face şi discount la garanţia bancară şi oferă şi plata în rate.

Reporterii gândul au pătruns într-un astfel de apartament, pretinzând că sunt interesaţi să participe la licitaţie şi să-l cumpere. Misterul care învăluie de obicei procedurile şi imobilele administrate de RA-APPS, despre care există mereu suspiciunea că sunt „date cu dedicaţie” sau scoase la licitaţii măsluite, s-a mai risipit. Pentru cine este chiar interesat şi dispune de astfel de sume de câteva sute de mii de euro, nu prea există piedici: totul este să participe la licitaţie. Agentul RA-APPS ne-a pus chiar în gardă cu cine vom avea de-a face la licitaţie: două familii cu bani.

Citeşte mai mult...
 

Parchetul militar spune că NU va ancheta cazul Vişinescu. Ce se întâmplă cu dosarul torţionarului

 

Parchetul militar îşi declină competenţa în cazul torţionarului Alexandru Vişinescu, în cazul căruia Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a depus plângere penală. Şeful Parchetelor militare, procurorul militar Ion Vasilache, a explicat, miercuri, pentru gândul că, din 2007, competenţa pentru anchetarea acestor infracţiuni a fost mutată la Parchetul General. Parchetul General este acum condus de Tiberiu Niţu, Secţia de Urmăriri Penale este coordonată de procurorul Bogdan Licu iar secţia este condusă de procurorul Camelia Sutiman.

 

Citeşte mai mult...
 

Indrumaţi de extremiştii de la Jobbik, radicalii maghiari îşi fac tabără într-o comună din Harghita, „apăraţi” de o grupare paramilitară


Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal a început, miercuri, în Harghita, sprijinită financiar de Primăria Joseni şi CJ, preşedintele partidului Mişcarea pentru Ungaria - Jobbik, Vona Gabor, urmând să susţină o prelegere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primăria comunei Joseni finanţează, pentru a doua oară consecutiv, Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdelyi Magyar Ifjak - EMI), care se desfăşoară de miercuri şi până duminică şi care are ca mesaj lupta pentru obţinerea autonomiei maghiarilor şi autoguvernării Ardealului.

Primarul localităţii, Gall Szabolcs, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că anul acesta sprijină financiar Tabăra EMI cu suma de 30.000 de lei şi chiar a "făcut lobby" ca aceasta să fie organizată în satul Borzont, din comuna Joseni, întrucât "ea aduce ceva în plus în domeniul turistic".

Citeşte mai mult...
 

Mentinere restrictii pe pod Agigea - pana la data de 30.09.2013

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că restricţia de circulaţie instituită pe podul de la Agigea, situat pe DN 39 la km 8+988, se va prelungi până la data de 30.09.2013. Traficul rutier se va
 

REAMINTIRE: Circulatia vehiculelor cu MTMA mai mare de 7.5 tone este interzisa

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România reaminteşte utilizatorilor că potrivit prevederilor HG nr. 1777/2004 privind introducerea restricţiei de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi drumuri naţionale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, până la data de 15 septembrie 2013, circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătoare legală, pe sectoarele de drum şi în intervalele orare prevăzute în anexa nr. 1 la această Hotărâre, după cum urmează:

Citeşte mai mult...
 

Mutarea de 30 mil. euro a lui Adrian Sârbu

Pro Tv a ieșit din lista canalelor cu transmisie obligatorie. O decizie luată în premieră în audiovizualul românesc de către Adrian Sârbu a reușit, în doar câteva zile, să dea peste cap întreaga piață TV. Concurenții se gândesc (a câta oară?) să-i urmeze exemplul, clienții se gândesc dacă merită să dea 3-4 lei în plus la abonamentul TV, sute de firme de cablu se întreabă cum vor supraviețui în noile condiții

Ce face primul patron de presă liberă de douăzeci și ceva de ani? Trăiește într-un turn de cleștar (dă interviuri o dată la cinci ani și se lasă fotografiat o dată la zece). Își ia prin surprindere telespectatorii și concurenții, deopotrivă. Taie și spânzură. Și îi iese cam tot. Pentru a descrie sau măcar enumera toate „trucurile“ prin care a revoluționat piața media ne-ar trebui mult mai mult spațiu editorial. Ne vom rezuma, deci, la ultima mișcare - scoaterea celui mai popular post de televiziune românesc, Pro Tv, din sistemul must-carry.

Despre must-carry, pe scurt: legea audiovizualului prevede că firmele de cablu sunt obligate să preia gratuit 25 de canale TV românești, în funcție de audiențe.

În lista acestora nu se regăsește însă un post extrem de popular, cum este Acasă (care oscilează între locurile 4 și 7 în clasamentul numărului de telespectatori). Și asta, pentru că, în afară de postul-fanion, Pro Tv, toate canalele deținute de Central European Media Enterprises (CME), compania pe care o conduce Adrian Sârbu - Acasă TV, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro, ProTV Interațional şi MTV - au fost de mult incluse într-un pachet separat, pachet pentru care

Citeşte mai mult...
 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., informează conducătorii auto că, în perioada 13.08.2013 – 14.08.2013 în intervalul orar 01:00 – 05:00, se închide circulaţia rutieră pe DN 1 pe sectorul cuprins între km 105+000 – km

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., informează conducătorii auto că, în perioada 13.08.2013 – 14.08.2013 în intervalul orar 01:00 – 05:00, se închide circulaţia rutieră pe DN 1 pe sectorul cuprins între km 105+000 – km 136+000, în vederea executării unor lucrări de fluiduzare a traficului în localităţile Comarnic, Buşteni şi Azuga. Traficul rutier va fi deviat pe ruta: ÿ DN 1 km 53+950 (Ploieşti) – DN 1A (Ploieşti-Braşov) – DN 1 km 160+715 (Braşov) Dirijarea şi informarea participanţilor la trafic vor fi realizate prin piloţi de circulaţie care vor fi în permanenţă la capetele sectorului de drum restricţionat. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte semnalizarea temporară aferentă închiderii circulaţiei. Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., la numerele de telefon 021/9360; 021/264.33.33 sau accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (www.cnadnr.ro ).
 

Averea colectată de bandele de hoţi ale clanului Corduneanu, descoperită cu ajutorul FBI. Interlopii au furat 1,6 milioane de euro din 34 de ţări

Modul de organizare şi de funcţionare ale celei mai vaste reţele româneşti de hoţi din Europa au fost făcut public zilele trecute de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi. Cel de-al patrulea dosar ce vizează clanul interlop Corduneanu a ajuns în instanţă, fiind trimişi în judecată unul dintre principalii locotenenţi ai grupării, Marian Tiugă, dar şi unul dintre fraţi, Petronel Corduneanu.

În prezentul dosar, disjuns din cel “mamă” în care principalii membri ai grupării au fost deja trimişi în judecată în 2010, sunt descrise grupările de hoţi ale infractorilor ieşeni, împrăştiate în toată Europa, dar şi fapte de şantaj şi spălare de bani. Procurorii au colaborat cu FBI Reiese din actul de acuzare, obţinut de reporterii “Adevărul”, că reţeaua de hoţi a fost în perioada de glorie a clanului una dintre principalele surse de venit.
Citeşte mai mult...
 

Ratingul Fitch da impresia ca Bucurestiul ar fi un oras din alta tara

Ratingul Fitch da impresia ca Bucurestiul ar fi un oras din alta tara Fitch Ratings a confirmat joi ratingurile Primariei Bucurestiului, care reflecta profilul economic si financiar al acesteia, situat mult peste media nationala, performantele operationale solide si nivelul moderal al datoriilor, dar si riscurile ridicate legate de investitii si refinantari. Ratingul pentru datoriile pe termen lung in valuta a fost mentinut la nivelul BBB-, cu perspectiva stabila, calificativul pentru datorii in moneda locala la BBB, iar cel pentru datoriile pe termen scurt la F3, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Nivelul ratingurilor mai reflecta cliclicitatea volatila a taxelor, nivelul ridicat al necesarului de investitii si riscul mare al refinantarilor. Perspectiva stabila arata asteptarile Fitch ca performantele bugetare solide si nivelul moderat al datoriilor sa se mentina. Agentia anticipeaza ca datoriile Primariei Bucurestiului nu vor creste in 2013 si 2014, iar PIB-ul Romaniei va continua sa urce in acest an, chiar daca intr-un ritm moderat. Fitch noteaza ca Primaria Bucurestiului se va confrunta cu un risc ridicat de refinantare atunci cand obligatiuni de 500 de milioane de euro vor ajunge la maturitate, in iunie 2015. Primaria intentioneaza sa faca pana atunci mai multe credite pentru refinantarea imprumutului, dar planurile nu sunt finalizate. In plus, Primaria vrea sa obtina o exceptare de la o lege referitoare la autoritatile locale care prevede ca platile din serviciul datoriilor nu trebuie sa depaseasca 30% din veniturile medii ale unui oras din ultimii trei ani. Totodata, datoria Bucurestiului este expusa riscului de schimb valutar. Ratingul Bucurestiului este la nivelul ratingului suveran al Romaniei. Continuarea performantelor operationale solide, care sa asigure finantarea investitiilor in mare parte din resurse interne, precum si mentinerea datoriilor sub 100% din venituri ar fi un factor pozitiv pentru rating. In schimb, lipsa de claritate a planurilor de refinantare pentru obligatiunile care ajung la maturitate ar fi un factor negativ.
 

Cutezătorul Pescariu scoate milioane din spa-uri şi cluburi ilegale

Agerpres 2864642 Dinu Pescariu

Fostul tenisman Dinu Pescariu scoate milioane de euro anual din folosirea abuzivă şi ilegală a unui teren din domeniul public al statului, de 5,7 hectare, aflat pe malul Lacului Tei, în Bucureşti. Terenul, care în actele oficiale, inclusiv în inventarul domeniului public, figurează drept baza Cutezătorii şi este destinat practicării sportului de către copii talentaţi, inclusiv cei săraci, a fost transformat în bază de lux şi de fiţe pentru „elita” Capitalei. Baza Cutezătorii a fost invadată, la propriu, de restaurante, cluburi şi terase construite ilegal, dar care „produc” zeci de milioane de lei pentru Pescariu&Co.

Terenul de pe malul lacului Tei a fost dintotdeauna domeniu public al statului, până în 2003 când a fost preluat, temporar, la Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). În 2004, după preluarea de către RAAPPS, fundaţia lui Dinu Pescariu a încheiat un contract de locaţiune pentru folosirea bazei Cutezătorii, în care se angaja să folosească terenul şi clădirile, timp de zece ani, contra unei chirii de 9000 de euro lunar.

SPA în loc de tenis

Un an mai târziu, în 2005, Guvernul Tăriceanu a trecut baza „Cutezătorii” la loc la Ministerul Educaţiei şi în domeniul public al statului, la insistenţa ministrului Mircea Miclea: „Până în anul 2003 când această bază a fost transferată în administrarea Regiei Autonome <<Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat>> aceasta a fost frecventată de elevii de la cercurile de tenis de câmp şi fotbal ale Palatului Naţional al Copiilor, care îşi puteau desfăşura activitatea (antrenamente, cursuri de iniţiere, competiţii sportive etc.). Prin transferul acesteia (la RAAPPS – n.r.) învăţământul a fost lipsit de un important patrimoniu, strict necesar pentru desfăşurarea unor activităţi ştiinţifice, culturale, sportive şi artistice de performanţă”.
Întoarcerea bazei la Ministerul Educaţiei şi în domeniul public al statului nu a mai însemnat însă revenirea acesteia în folosul elevilor. Dimpotrivă, sub privirea complice a demnitarilor de la Ministerul Educaţiei, tenismenul Dinu Pescariu şi tatăl acestuia, Dinu Mircea Pescariu senior, au început să ridice, una după alta, clădiri ilegale, care găzduiesc astăzi restaurante de lux şi cluburi cu spa, în care au acces numai ce-şi pot permite abonamente anuale chiar şi de 2.100 de euro. Astăzi, nimeni nu vrea să sesizeze că închirierea bazei nu mai respectă scopul stabilit de hotărârea de Guvern promovată de Miclea.

Citeşte mai mult...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Meniul principal

Login

Curs valutar

BNR Exchange Rates
Currency RON 
20-06-2018
AUD 2.9802
CAD 3.0328
CHF 4.0467
CZK 0.1806
DKK 0.6261
EGP 0.2258
EUR 4.6660
MDL 0.2398
NOK 0.4925
PLN 1.0812
SEK 0.4532
TRY 0.8485
USD 4.0348

PARTENERII GALEI PREMIILOR REVISTEI TIR 2017

Banner

Publicitate

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Cautare