Investigatorul

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

Banner
Banner
Banner
Banner

18 noi camere de monitorizare video pentru detectarea soferilor care nu si-au achizitionat rovinieta

Începând de luni, 28.10.2013, ora 00:00, vor fi puse în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România 18 noi camere de monitorizare video ce vor detecta autovehiculele care circulă fără rovinietă. Până în acest moment în reţeaua rutieră naţională se aflau în funcţiune 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile). Prin adăugarea celor 18 vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate înca 45 de camere, ceea ce înseamnă creşterea şi întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100 %.

Citeşte mai mult...
 

Trecerea la ora de iarna in activitatea de transport feroviar de calatori

CFR Călători informează că, începând de duminică - 27 octombrie 2013, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora Europei Orientale, ora 4.00 devenind ora 3.00. Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Trenurile de călători vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară până în noaptea de 26 / 27 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00. În noaptea de 26 / 27 octombrie 2013, când ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00, vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație. Astfel, vor fi afectate de schimbarea de oră un număr de 65 de trenuri, din care 32 trenuri InterRegio, 31 trenuri Regio și 2 trenuri InterCity. Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de duminică, 27 octombrie 2013, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orariile din mersul de tren în vigoare. Informaţii legate de mersul trenurilor - orarii, tarife, oferte, etc. sunt disponibile în staţiile şi agenţiile de voiaj CFR şi pe site-ul www.cfrcalatori.ro.
 

Dan Diaconescu a dat lovitura: OTV va emite de la Vatican

 

OTV ar putea emite din nou, în jurul datei de 15 octombrie, a declarat Dan Diaconescu, într-un interviu acordat paginademedia.ro. Pentru a „dribla” CNA-ul, Diaconescu va realiza emisiunea sa dintr-un studio aflat în Vatican.

„Am obţinut deja licenţa în Italia. În principiu, ne propunem să dăm drumul postului în jurul datei de 15 octombrie. Dacă nu e 15, e 30 octombrie, dar tot îi dăm drumul. Studioul este chiar într-o clădire a Vaticanului, este un fel de biserică, iar la parterul acestei biserici avem noi 500 mp. Este cam cât aveam înainte în garsoniera din Piaţa Romană. Oricum, din Italia va fi realizată doar emisiunea mea. În Bucureşti, în studiourile de la Preciziei, va fi un punct de lucru al OTV, de unde se vor face toate emisiunile, mai puţin a mea”, a declarat Dan Diaconescu.

Patronul OTV a spus că noua grilă a postului va include şi o emisiune dedicată italienilor, iar toate emisiunile în română ale OTV ar putea fi subtitrate în italiană. Deocamdată, Diaconescu a negociat numai cu operatorii de cablu mici din România, urmând să discute şi cu furnizorii mari. În cazul în care negocierile eşuează, românii pot vedea OTV dacă îşi iau antene parabolice, mai spune Dan Diaconescu.
 

Ghid privind cumpararea de terenuri de la stat

Prezentul ghid are ca scop punerea la dispozitia celor interesati a tuturor informatiilor privind procedura de concesionare si vanzare terenuri, documentelor necesare concesionarii/vanzarii terenurilor care intra in competenta biroului concesionari si vanzari terenuri.

Concesionarea terenurilor in vederea realizarii de constructii la initiativa concesionarului sau a concedentului;

Vanzarea terenului sub aspectul cotei inivize catre persoanele juridice care detin spatii comerciale la parter de bloc;

Vinzarea terenurilor situate in incintele imobilelor unde cetatenii detin in proprietate apartamente cumparate in baza Legii nr. 112/1995 si terenurile aferente acestora;

Vanzarea terenurilor proprietate privata, care se vor vinde prin negociere directa, pentru urmatoarele situatii:

aceleasi suprafete care au fost concesionate in vederea construirii unei locuinte, conform contractului de concesiune;

Citeşte mai mult...
 

Scandalul diplomelor Spiru care afecteaza pentru 60000 de oameni

Scandalul diplomelor de la Spiru Haret, care a izbucnit in 2009 afecteaza in prezent peste 60000 de oameni, in aceasta categorie incadrandu-se si absolventii celei mai recente promotii indiferent de forma studiilor urmate.

Ministerul si Universitatea s-au acuzat timp de aproape 5 ani, fara a fi inaintata insa nici o solutie concreta de mediere a acestor conflicte care au prins accente grave, in situatia in care locurile de munca ale fostilor absolventi sunt puse in pericol.

Pentru a-si primi diplomele care li se cuvin, multi dintre fostii absolventi au ales sa intenteze procese in fata instantelor de judecata. In acest sens, Universitatea Spiru Haret apare ca parata, iar Ministerul Educatiei este cel chemat in garantie.

Ministerul Educatiei ingreuneaza demersul avocatilor in fata instantei, acestia neprezentandu-se la primul termen de judecata si solicitand termen pentru angajare aparator. Mai mult de atat, Ministerul Educatiei nu emite avizele si nici tipizatele necesare pentru ca Universitatea Spiru Haret sa poate elibera diplomele fostilor absolventi.

Citeşte mai mult...
 

Scandalos! Geo Saizescu nu a avut loc pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu!

Prieteni, fosti colegi si spectatori care nu l-au cunoscut, dar i-au indragit filmele, l-au condus ieri pe regretatul regizor Geo Saizescu pe ultimul drum.Dar, in ciuda faptului ca familia cineastului a facut o cerere catre Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) pentru ca artistul sa fie inmormantat pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu, solicitarea a fost respinsa pe motiv ca nu mai este niciun loc disponibil. Familia maestrului considera ca sefii UNITER nu au facut toate eforturile pentru a-i gasi regizorului celor mai indragite comedii romanesti – “Pacala”, “Secretul lui Bachus” sau “Asta seara dansam in familie” – locul care i se cuvenea dupa trecerea in nefiinta.
 

Incredibila situatie in care se afla Podul Agigea: cine sunt sefii care n-au informat că exista riscul sa se prabuseasca


Incredibila situaţie în care se află Podul Agigea: cine sunt şefii care n-au informat că există riscul să se prăbuşească


Premierul României, Victor Ponta, vine de urgenţă la Constanţa să vadă care este situaţia Podului Agigea. Datele actuale indică faptul că aproape jumătate din structura Podului Agigea este afectată şi poate să cadă în orice moment, dar va fi efectuată o nouă expertiză, independentă, urmare a suspiciunilor locale la adresa Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Podul Agigea poate să reprezinte o vulnerabilitate super majoră pentru judeţul Constanţa şi sunt foarte mulţumit că, în urma demersurilor pe care le-am făcut la ministere şi Guvern, domnul prim-ministru Victor Ponta a aprobat organizarea unei noi şedinţe la care va şi participa vineri (azi), ora 11.00. Domnul Ponta şi ministrul Şova (Dan Şova, ministrul Marilor Proiecte -n.r.) vin la Constanţa, a declarat, pentru Replica, prefectul Eugen Bola. Menţionăm că premierul Victor Ponta a anunţat şi faptul că dacă o nouă expertiză confirmă că este un pericol în orice moment, atunci trebuie clar să îl închidem (Podul Agigea - n.r.), să-l reparăm cât mai repede. Dacă s-ar putea să nu se închidă niciodată nimic, ar fi extraordinar, dar încă nu s-a găsit soluţia tehnică, a spus Ponta. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Eugen Bola, a fost cel care a anunţat în urma unei şedinţe de luni, cu factorii responsabili, că riscăm prăbuşirea Podului Agigea, dacă nu sunt schimbate hobanele, dar tot el mai susţine că Instituţia Prefectului nu a primit în ultimii doi ani nici măcar o informare din partea angajaţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa, instituţie aflată în subordinea CNADNR, din care să reiasă că situaţia este foarte gravă. Ani la rând prin CNADNR sau DRDP Constanţa s-au perindat numeroşi directori sau şefi de departamente, care nu au lăsat în urma lor nimic notabil, fapt pentru care situaţia Podului Agigea a fost descoperită în ultimul moment, concluziile fiind unele alarmante. De altfel, monitorizarea Podului Agigea nu a fost făcută de subalternii directorului DRDP Constanţa, Marin Dima, ci de către o firmă. Nu noi am făcut monitorizarea, ci constructorul. Acest constructor a avut o firmă, care a făcut monitorizarea, a declarat directorul DRDP Constanţa. Întrebat dacă a fost atenţionat de constructor, de situaţia delicată de la Podul Agigea, Dima a declarat: Nu este o situaţie mai delicată, ci este ceea ce s-a întâmplat din vara anului trecut şi până acum, hobanele sunt uzate. Vineri, la Prefectură, se va analiza situaţia. S-au luat măsuri încă de anul trecut, însemnând prima fază a lucrării, aceea de punere în siguranţă a podului. Podul are 10 hobane suplimentare acum, în conformitate cu un proiect, urmând să se continue cu înlocuirea hobanelor. Situaţia pe care o expune domnul prefect este în conformitate cu documentele pe care le are, probabil. Nu pot să spun ce spune domnul prefect sau să-l contrazic. Din moment ce vineri vine domnul prim-ministru, normal că este o situaţie delicată. Menţionăm că Podul Agigea ar urma să fie închis din 1 octombrie pentru reparaţii, a anunţat, luni, prefectul, susţinând că lucrările ar putea fi gata la 30 noiembrie şi că se încearcă găsirea unei rute ocolitoare cât mai scurte pentru cei care vor să ajungă din sudul litoralului în municipiul Constanţa.
Citeşte mai mult...
 

UNTRR solicită o reexaminare a cuantumului amenzilor şi a sancţiunilor complementare propuse prin proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.


19 septembrie 2013
UNTRR solicită o reexaminare a cuantumului amenzilor şi a sancţiunilor complementare propuse prin proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

TIR-drum-PaclisaPentru o soluţionare rapidă, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR, propune o dezbatere publică în acest sens, luând în considerare impactul aplicării sancţiunilor propuse asupra conducătorilor auto, şi solicită elaborarea unui proiect de responsabilizare a tuturor participanţilor la trafic (atât educarea comportamentului conducătorilor auto, a pietonilor, a bicicliştilor cât şi sporirea gradului de implicare a autorităţilor). De asemenea, se doreşte punerea în discuţie a procesului de îmbunătăţire a factorilor ce influenţează siguranţa rutieră (paşii care trebuie parcurşi pentru o infrastructură mai sigură, pentru străzi fără trafic agresiv şi pentru creșterea siguranţei mediului lateral al drumurilor).
Citeşte mai mult...
 

Dezvaluire incredibila! Afla care este COMOARA NESTIUTA care zace la ROSIA MONTANA


Este vorba despre elementul chimic numit telur, un metal rar, sau un semimetal, folosit în tehnologia de vârf, de la bombe atomice la celule fotovoltaice care alimentează navele spaţiale. A fost descoperit cu 250 de ani în urmă în… Apuseni. Este preţuit mai mult decât aurul, iar ca zăcământ, România este pe locul doi în lume. Adică, Dumnezeu ne-a dat...


De două săptămâni, România fierbe în jurul afacerii Roşia Montană: ce facem cu cele 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint? Le exploatăm împreună cu firma canadiană sau le exploatăm singuri? Mergem pe 25% cotă de participare a statului român şi 6% redevenţă, cum spune proiectul de lege care urmează să fie dezbătut în Parlament, sau renunţăm deocamdată la orice fel de exploatare?

În fine, s-a pus problema metalelor rare care se găsesc acolo, alături de aur şi argint, şi despre modul în care acestea ar trebui menţionate explicit în contract - adică să nu le dăm degeaba. În fine, minereurile rare evidenţiate la Roşia Montană, despre care s-a vorbit, sunt germanium, arseniu, titan, molibden, vanadiu, nichel, crom, cobalt şi galiu.

Există însă un minereu foarte valoros despre care nu s-a spus nimic: telurul. Acest element a intrat în atenţia oamenilor de ştiinţă de mai mult timp, dar în ultimii 10 ani a luat un avânt deosebit. Astfel, în anul 2005, Statele Unite au dezvoltat o tehnologie pentru fabricarea bateriilor fotovoltaice pe bază de telur.

Ulterior, s-a ajuns la concluzia că dezvoltarea tehnologică viitoare a omenirii, în foarte multe domenii, în special cele spaţiale, va trebui să se ţină cont de zăcămintele de telur din lume.

Este considerat noul «aur» al omenirii

Mai mult, la întrebarea care va fi “aurul” din 2012 încolo, fizicianul Robert Jaffe, de la Massachusetts Institute of Technology, citat de publicaţia New Scientist, a spus: “Telurul ar trebuie să fie privit ca fiind mai preţios decât aurul”.

În România, prof. dr. geolog Gheorghe Popescu a studiat timp de doi ani acest metal rar, de fapt un semimetal, şi a ajuns la concluzia că, măcar din acest punct de vedere, suntem foarte bogaţi.

“Ca rezerve în lume, putem spune că suntem un pol al telurului. Celălalt este în China. Diferenţa este că ei au zăcământul la sute de metri sub pământ şi trebuie scos, pe când noi îl avem la suprafaţă, în toate zonele în care s-a extras aur, inclusiv Roşia Montană. De ce? Zăcămintele de telur le însoţesc pe cele de aur şi de argint. Toate minele care au scos aur, la separare au aruncat telurul în halde, pentru că nu prezenta interes tehnologic la acea vreme, era un rebut. Acum este la îndemână pentru exploatare, e la suprafaţă, nu trebuie să săpăm după el. Am depus studiul meu la Agenţia Naţională pentru Resurse Naturale în ideea de a demara exploatarea. Mi s-a spus că nu se poate deocamdată. Procesul de separare în cazul telurului este hidrometalurgic, prin electroliză”, ne-a spus profesor dr. Gheorghe Popescu (foto).

«Băieţelul» a ucis 200.000 de oameni

 

La 6 august 1945, americanii aruncau bomba atomică, de 4.400 de kilograme, cunoscută ca “Little boy” (n.r. - “Băieţelul”) deasupra oraşului japonez Hiroshima. Peste 200.000 de oameni au fost ucişi atunci şi în anii ce au urmat. După trei zile, o bombă similară, “Grasul” (“Fat Man”) a explodat la Nagasaki, omorând alte câteva zeci de mii de persoane. Efectul celor două deflagraţii nucleare a fost imediat: Japonia s-a predat aliaţilor din al Doilea Război Mondial.

 

Minerii vor exploatarea, strada este împotrivă

 

În timp ce 33 de mineri de la Roşia Montană au părăsit subteranul după cinci zile, în urma vizitei de ieri a premierului Victor Ponta, câteva mii de oameni care se opun proiectului au ieşit în stradă, aseară, în Piaţa Universităţii, a cincisprezecea zi consecutiv. În timp ce ortacii susţin în continuare că sunt hotărâţi să facă totul pentru deschiderea mineritului, ecologiştii au declarat că vor continua protestele până la abandonarea proiectului.

 

Bilanț catastrofal: Doar 17,8 kilometri de autostradă în primele opt luni

Din cei 150 de kilometri de autostradă, care aveau termen de finalizare luna aprilie 2013, autoritățile române au reușit să taie panglica la doar 17,8 kilometri. Până la finele lunii în curs, acestea promit să mai inagureze aproape 50 de kilometri, din care mai mult de jumătate vor fi, practic, neutilizabili

În urmă cu zece ani, autoritățile române s-au angajat, prin Legea nr. 451/2003, ca până în 2015 rețeaua națională de autostrăzi să ajungă la 1.736 de kilometri. Un pariu demn de Cartea Recordurilor pentru România, care în perioada 1987-2004 nu a fost în stare să dea în folosință nici măcar un kilometru de autostradă. Astfel, în cei 12 ani, guvernanții s-au angajat să construiască și să dea în circulație 1.620 de kilometri, adică 135 de kilometri pe an. Pentru o țară europeană, cei 135 de kilometri nu par a fi un capăt de țară, dar pentru noi da. În ultimii opt ani, s-au construit 413 kilometri, ceea ce înseamnă o medie anuală de puțin peste 50 de kilometri, nici măcar jumătate față de angajamentele luate în 2003. „Norma anuală“ – dacă o putem denumi așa - a fost atinsă abia în 2012, an în care au fost dați în folosință 164 de kilometri. În anul în curs au fost deschiși circulației, cu o întârziere de câteva luni, abia 17,8 kilometri (între Simeria  și Orăștie), din cei circa 150 de kilometri, pentru care termenele de finalizare ale lucrărilor prevăzute în contracte expirau în primăvară.

Citeşte mai mult...
 

LIBER la EUTANASIERE: Maidanezii neadoptati in 14 zile de la capturare, OMORATI!

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, amendamentul la Legea privind midanezii, care stabileste un termen de 14 zile in care cainii fara stapan sunt ţinuti in adaposturi. Dupa caest termen, cainii care nu sunt revendicati sau adoptati, vor fi eutanasiati, edilii avand posibilitatea sa amane eutanasierea.

caini1 712x500 LIBER la EUTANASIERE: Maidanezii neadoptati in 14 zile de la capturare, OMORATI!

Soarta cainilor fara stapan a fost decisa inca de luni, deputatii hotarand ca maidanezii care nu vor fi revendicati sau adoptati in termen de 14 zile lucratoare de la capturare vor putea fi eutanasiati.

Maidanezii ar mai avea o singura scapare: autoritatile locale pot decide sa ii mentina in adaposturi si dupa termenul stabilit, de 14 zile lucratoare, daca spatiul si resursele financiare le permit acest lucru. Decizia a fost luata, luni, de deputatii din comisiile juridica si de administratie dupa o sedinta care a durat sase ore, in care au discutat legea privind cainii fara stapan, intoarsa in Parlament de Curtea Constitutionala, noteaza gandul.info.

Astfel, conform aceste hotarari, cainii vagabonzi vor fi capturati de serviciile speciale locale si dusi, in prima faza, in adaposturile special amenajate in acest sens, insa cei agresivi si bolnavi vor fi eutanasiati direct. Apoi, cei care au trecut de aceasta “triere” sunt pastrati sapte zile pentru revendicare, dupa care inca sapte zile pentru adoptie si revendicare.

Daca la sfarsitul acestui interval nu si-au gasit stapan, autoritatile locale pot recurge fie la eutanasierea lor, fie ii vor pastra in adaposturi pentru o perioada mai indelungata, in functie de numarul de locuri disponibile si de bugetul alocat.

“Adoptia si revendicare va fi gratuita, dupa ce vor trece cele 14 zile, autoritatea locala, prin serviciul specializat, va lua in parte fiecare caine, a stabili daca s-au indeplinit procedurile si daca nu va avea resursele bugetare, atunci va emite o decizie de eutanasiere si termenul in care aceasta sa fie facuta, iar aceasta decizie va putea fi modificata motivat. Daca legea va fi adoptata si promulgata, va da posibilitatea unui primar, daca are capacitate de cazare si bani, sa tina cainele in padoc pana isi va consuma resursele sau sa dispuna eutanasierea”, a declarat Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, la finalul sedintei.

Raportul comisiilor reunite va intra marti in plenul Camerei Deputatilor.

 

RAJA Constanţa a atras fonduri europene de peste 300 milioane de euro

Raja
În prezenţa miniştrilor Mediului şi al Fondurilor Europene, RAJA SA Constanţa a lansat al treilea mare proiect european. Operatorul de apă constănţean a obţinut un contract de finanţare în valoate de aproape 50 milioane de euro prin Programul Operaţional de Mediu, destinat modernizării sitemelor de apă şi canalizare din regiunea Constanţa- Ilfov.

Localităţile Constanţa, Buftea şi Corbeanca vor face obiectul unor investiţii majore în reţele de apă şi canal. Începând anul viitor, peste 110.000 de locuitori din cele trei localităţi vor beneficia de alimentare cu apă şi canalizare la standarde europene. „Unităţile administrativ teritoriale vor avea acces 100% la apă şi canalizare. Va fi construită o staţie modernă de epurare”, a precizat Felix Stroe, directorul general al SC Raja SA. Proiectul POS Mediu Constanţa- Ilfov vine după ce RAJA SA accesat deja 271 milioane de euro pentru proiectele Constanţa- Ialomiţa şi staţia de epurate Eforie Sud. Împreună, cele trei programe totalizează 321 milioane de euro, valoare care plasează operatorul de apă în topul beneficiarilor fondurilor europene la nivel naţional. „Operatorul cu cel mai mare grad de absorbţie a fondurilor europene prin POS Mediu este RAJA”, a precizat Rovana Plumb, Ministrul Mediului. La rândul său, Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, a apreciat că proiectele RAJA cântăresc greu în balanţa accesării fondurilor europene, în contextul în care mai multe axe au fost blocate, iar foarte multe proiecte au probleme. „Nu am nici un fel de emoţie în ceea ce priveşte implementarea acestui proiect. Tot timpul am mizat pe echipa de la Constanţa”, a declarat ministrul, care a explicat că respectarea termenelor de execuţie este foarte importantă pentru accesarea banilor europeni. Eugen Teodorovici a profitat de ocazie pentru a-i avertiza pe constructorii implicaţi în lucrările finanţate de UE să nu mai întârzie lucrările. „Contractele care nu se respectă vor fi reziliate”, a menţionat ministrul.

 

La capelă, după ce-ai făcut shopping şi-ai mâncat aripioare picante

Capela2
Omul de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu s-a decis să se pună bine cu Divinitatea. Speriat, se pare, de ceea ce a păţit concurenţa, a decis să-şi protejeze de faliment mall-ul din Bacău cu ajutorul Celui de Sus.

La Arena Mall din Bacău, vizitatorii au tot ce-şi doresc. Se pot îmbrăca de la Zara, Pull&Bear sau New Yorker, pot lua masa la KFC sau pot viziona un film la Cinema City. Dar parcă lipsea ceva. Ei bine, acum cercul este complet. După ce mănânci nişte aripioare picante la KFC, cărând după tine sacoşele de la Intersport sau Orsay, poţi să te reculegi în Capela Sfântului Andrei. Da, pentru că, de curând, mallul băcăuan are nu numai cinematrograf, magazine de îmbrăcăminte şi restaurante, ci şi o capelă, unde credincioşii shopping-ului pot spune rugăciuni.

Şi se pare că legătura cu Divinitatea funcţionează. Anul trecut, mall-ul din inima Moldovei, cu o suprafaţă de 43.000 mp, a înregistrat o cifră de afaceri de 4,6 milioane de euro. Concurenţei nu-i merge atât de bine, ba dimpotrivă. Societatea Bel Rom Cinci SRL, dezvoltatorul celui mai mare parc de retail din Bacău, şi-a cerut insolvenţa, potrivit unui dosar înregistrat la Tribunalul Bucureşti în luna iulie a acestui an. Parcul de retail întinde pe o suprafaţă de 105.000 mp, suprafaţa totală construită fiind de 51.170 mp. Arena Mall Bacău a fost inaugurat în decembrie 2007, în urma unei investiţii totale de 80 milioane de euro. Proprietarul centrului comercial este omul de afaceri Ovidiu Budeanu, care mai deţine postul local de televiziune Euro TV şi societatea Apă-Canal SA Oneşti.

Capela

 

UPC refuza condittiile PRO TV. Posturile, eliminate de pe platforma DTH. Utilizatorii tin partea UPC

Canalele Pro TV S.A nu vor mai putea fi recepţionate de abonaţii Focus Sat, platforma DTH a operatorului UPC România deoarece cele două companii nu s-au înţeles în privinţa condiţiilor de reînnoire cerute de PRO TV S.A.

ProTV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, ProTV International nu vor mai fi disponibile în sistemul de retransmisie prin satelit DTH al Focus Sat începând cu 9 septembrie 2013.

“PRO TV S.A. regreta aceasta situaţie şi îşi informează telespectatorii asupra alternativelor de recepţionare a canalelor sale: semnalele terestre pentru canalul PRO TV. Pentru întreg pachetul de canale PRO TV S.A., toţi ceilalţi distribuitori de cablu şi satelit, precum şi Voyo.ro.


Aşadar, canalul ProTV (şi Sport.ro) se poate recepţiona  în mod terestru, analogic şi digital în Bucureşti şi împrejurimi pe canalul UHF 30. Emisia este de tip HD, dar funcţionează şi pe televizoare SD.

Pentru recepţia terestră analogică este nevoie de instalarea unei antene de recepţie terestră de exterior sau interior după caz. Pentru recepţia terestră digitală este nevoie de o antenă de recepţie terestră şi un receptor digital (set top box) compatibil DVB-T MPEG4 în cazul în care televizorul nu este deja dotat cu tuner de recepţie terestră digitală compatibil MPEG4.

Pentru restul canalelor trustului, reprezentanţii companiei îi invită pe utilizatori să aleagă furnizori alternativi precum RCS&RDS, FreeSat, Romtelecom sau Orange.

Utilizatorii ţin partea UPC

Pe site-ul PROTV majoritatea utilizatorilor dau dreptate companiei UPC România:

Marius

Pentru ce sa vă dea FocuSat 6 lei de abonat, sunteţi cumva un canal premium şi nu ştiu eu. Filme vechi reluate la nesfârşit, aţi manelizat întreaga România cu vrăjitoare şi cancan-ul vostru ieftin de 2 bani. Sper să scapăm de voi şi să nu mai aud de voi.

Cip

Mişcarea e legată de sumele cerute de ProTV pt canalele lor, adică 4.5 lei plus TVA, care au crescut mult mult. Deci din 25 DE LEI sau cât e FocuSat, Pro vrea aproape 6 lei.

Dede

Din toate programele care sunt înşirate decât la Pro Tv mă uitam ( şi asta ocazional) restul sunt o mare umplutură să cereţi mai mulţi bani ..Vindeţi naiba separat posturile şi vă asigur că singurul care ar mai rezista ar fi Pro Tv ...şi poate Pro Cinema ...restul ar da faliment ...dar una peste alta .....aţi ajuns foarte rău ....vă doresc închidere lentă, dar sigură ..mai ales după ultima perioadă când aţi făcut cazul Ionuţ şi aţi instigat oamenii la violenţe de nedescris .....să vă fie ruşine ...sper să se dezaboneze câţi mai mulţi şi de la site-urile voastre ......

Milan
Să vă fie ruşine Pro TV, numai bani doriţi. Adio Pro TV

 

Erbasu – contract de 9 milioane de euro de la primarul penal din Targoviste

alex erbasu 350x243 Erbasu – contract de 9 milioane de euro de la primarul penal din TargovisteFirma fratilor Erbasu a dat inca un tun de milioane. A castigat o licitatie la Targoviste, pentru reabilitarea infrastructurii, contractul de 9 milioane de euro fiind oferit de edilul orasului, care este condamnat pentru jonglerii cu banii publici.

Afaceristul Cristian Erbasu are pile in Parlament

 

 

Primaria Targoviste ii plateste pe fratii Erbasu cu 9 milioane de euro

Firma Constructii Erbasu SA, detinuta de fratii Cristian si Alex Erbasu, s-a lipit zilele trecute de inca un contract din bani publici. Primaria municipiului Targoviste a desemnat-o castigatoare pentru realizarea unui proiect de anvergura, in valoare totala de peste 9 milioane de euro. In schimbul sumei fabuloase, firma fratilor Erbasu va executa lucrari de reabilitare a drumurilor, a conductelor, sistemului de canalizare si de montare a stalpilor de iluminat public in mai multe zone din municipiu.

Citeşte mai mult...
 

Florea Geică - de la pensie nesimţită, la incident aviatic în mediul privat. Panică la bordul aeronavei Air Bucharest pe ruta Antalya – Bucureşti

PhotoVă mai amintiţi de Florea Geică, fostul şef al Autorităţii Aeronatice Civile, care încasa o pensie „nesimţită” de 5.000 de euro de la statul român? Ei bine, după ce Guvernul i-a tăiat pensia, s-a orientat către sectorul privat, fiind angajat ca director de zbor al Air Bucharest, companie aviatică ce deţine o singură aeronavă. Din această postură, s-a confruntat cu primul incident aviatic major de când nu mai lucrează la stat.

Pasagerii zborului charter BUR102 operat de compania aviatică Air Bucharest au trăit clipe de coşmar luni seara, la scurt timp după plecarea aeonavei Boeing 737 (unica operată de companie) de pe aeroportul din Antalya, cu destinaţia Bucureşti Otopeni.

Citeşte mai mult...
 

Cum te pacalesc farmaciile pentru a-ai mari veniturile

Farmacişti sau speculanţi? Mulţi români sunt victime sigure ale marketingului agresiv şi ale goanei după profit practicate de marile lanţuri farmaceutice, cauzate în special de faptul statul face plăţi cu întârzieri de peste un an

Odată intrat într-o farmacie, poţi crede că te afli, de fapt, la un stand de cosmetice dintr-un supermarket. Discuţia cu unii farmacişti îţi dă impresia că ai în faţă un vânzător înnăscut, şi nu un om care a jurat că „nu va accepta sub niciun motiv ca activitatea sa să fie utilizată împotriva sănătăţii și vieţii omului“.  De cele mai multe ori însă, politica unor lanţuri de farmacii atentează la buzunarul oamenilor, care ajung să plătească pentru medicamente sume mult mai mari decât ar trebui.

Citeşte mai mult...
 

Foşti şi actuali şefi, acuzaţi că nu lasă poliţiştii să apere legea


Foşti şi actuali şefi, acuzaţi că nu lasă poliţiştii să apere legea
Poliţiştii simplii ar lucra şi ar apăra Lega, dar nu sunt lăsaţi de şefii lor

Poliţiştii clujeni se află la capătul răbdării. Şi nu e vorba de revndicări salariale ci de un strigăt de disperare adresat prin intermediul presei, către ministrul Radu Stroe.

Printr-o scrisoare deschisă primită pe adresa redacţiei, o serie de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Huedin (zonă de munte de lângă Cluj) prezintă ministrului Stroe o situaţie incredibilă: poliţiştii simplii ar lucra şi ar apăra Lega, dar nu sunt lăsaţi de şefii lor direcţi care sunt mână în mână cu Mafia lemnului şi Mafia ţiagnilor şi de mai marii de la IPJ Cluj, care sunt protectorii şefilor zonali, de la care primesc cotizaţii grele.


“Suntem Politisti din cadrul Politiei Oras Huedin,jud.Cluj si dorim sa va relatam despre sefii nostrii care sunt mana in mana cu traficantii de lemne si refuza sa ne lase sa lucram cinstit si sa luam masuri impotriva lor.In saptamanile trecute ati avut mai multe articole legate de mafia lemnului din zona de munte a Huedinului,care este protejata de catre comandantul Politiei Oras Huedin Rus Augustin si comisarul Marchis Constantin cei doi care sunt  la politia Huedin dinainte de anii 1989 si care datorita banilor si relatiilor pe care si le-au facut pe baza de trafic de lemne nu a mai reusit nimeni sa-i mute de aici in anul 1998 sau 1999. Doar fostul inspector sef col Blaga Grigore a reusit sa-l mute pe comisarul Marchis  cateva luni la politia Aghires,dar dupa caderea inspectorului sef si domnul comisar si-a rezolvat apele si a venit iar la Huedin unde a continuat sa prospere din afacerile cu lemne. A format o adevarata caracatita la Huedin intre traficantii de lemne si padurari care de-alungul anilor i-au adus multi bani negri, acesta fiind protejat multi ani de catre comisarul Birlutiu Aurel fost adjunct al IPJ Cluj care datorita banilor negrii din lemne care veneau de la Huedin l-a protejat atat pe acest comisar cat si pe comandantul Rus Augustin, si ii protejeaza in continuare si cei din conducerea IPJ Cluj datorita faptului ca sunt buni contribuabili catre buzunarele acestora.

Citeşte mai mult...
 

Alburnus Maior: "Vizită de dez-informare la Roşia Montană"


Alburnus Maior: "Vizită de dez-informare la Roşia Montană"
Au fost evitate cu perseverență imobilele aflate în restaurare prin efortul continuu al organizațiilor neguvernamentale și prin implicarea voluntarilor

La Roșia Montană a avut loc o pseudo vizită de informare din partea Ministrului Culturii, Daniel Barbu și a Comisiei Permanente Comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, se afirmă într-un comunicat de presă primit din partea preşedintelui Alburnus Maior, Eugen David.

Vizita s-a desfășurat, din momentul lansării invitațiilor către societatea civilă, și până la momentul în care Comisia a părăsit Roșia Montană, sub patronajul explicit și absolut al companiei miniere. Această deplasare din partea Comisiei și a ministrului Culturii, având scopul declarat de “informare și evaluare a proiectului la fața locului, din perspectiva riscurilor pentru patrimoniul cultural”, nu a fost anunțată și către organizațiile de specialiști care au întocmit documentațiile și solicitările de includere în Lista Patrimoniul Universal UNESCO a Roșiei Montane. Aceste solicitări au fost comunicate ministerului încă din 2009 și reamintite oficialilor cu ocazia acestei vizite.

Deși reprezentanți ai Comisiei au afirmat că deplasarea a fost organizată exclusiv de către autorități, Alburnus Maior semnalează următoarele fapte considerate deosebit de grave:

  • Întâlnirile de lucru s-au derulat în spații ale companiei miniere, în clădirea vechii primării, concesionată recent către aceasta, motiv pentru care Alburnus Maior a invitat membrii Comisiei să vină la sediul asociației pentru un dialog pe poziții de egalitate.

Citeşte mai mult...
 

Scandal monstru pe înmormântarea lui Costică Ştefănescu

A lăsat un bilet  emoţionant de adio

A lăsat un bilet emoţionant de adio

Vestea că fostul mare fotbalist Costică Ştefănescu s-a sinucis a şocat marţi o ţară întreagă. Rudele, dar şi milioane de fani, se pregătesc acum să-l conducă pe ultimul drum. Necazul e că fiecare îl vrea înmormântat pe Ştefănescu în locuri diferite!

Din pricina cancerului pulmonar pe care-l căpătase şi a durerilor de neîndurat, Costică Ştefănescu s-a aruncat de la balconul spitalului Militar din Bucureşti, unde fusese internat. Şi-a motivat însă gestul într-un bilet de adio pe care l-a lăsat pe noptiera salonului de spital.

Citeşte mai mult...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Meniul principal

Login

Curs valutar

BNR Exchange Rates
Currency RON 
20-06-2018
AUD 2.9802
CAD 3.0328
CHF 4.0467
CZK 0.1806
DKK 0.6261
EGP 0.2258
EUR 4.6660
MDL 0.2398
NOK 0.4925
PLN 1.0812
SEK 0.4532
TRY 0.8485
USD 4.0348

PARTENERII GALEI PREMIILOR REVISTEI TIR 2017

Banner

Publicitate

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Cautare