Investigatorul

 • Mărește dimensiunea fontului
 • Dimensiunea fontului normală
 • Micește dimensiunea fontului

Banner
Banner
Banner
Banner

TRAILERUL SPECTACOLULUI DE CRACIUN AL REVISTEI TIR 2014

spectacolul de craciun 2014 revista tir magazin

Dacă nu te-ai decis încă să-i lansezi persoanei dragi o invitație pentru Spectacolul de Craciun al Revistei TIR, încercăm să te convingem cu un mic videoclip: trailerul evenimentului care va avea loc la Teatrul de Comedie București, pe data de 11 decembrie 2014.

Citeşte mai mult...
 

Forza Rossa-echipa romaneasca F1

Forza Rossa anunţă că nu va participa în sezonul 2015 din Formula 1, fără a oferi prea multe detalii. "Proiectul depus de Grupul Forza Rossa la Federaţia Internaţională de Automobilism nu a primit acordul final şi suntem în măsură să confirmăm că în lipsa unei comunicări publice şi oficiale a FIA, participarea în sezonul 2015 nu va avea loc", se scrie în comunicat.

 

Fair Play - Fotbal

FRF va introduce fair-play-ul financiar în Liga1

Comitetul Executiv al FRF a aprobat in sedinta de luni introducerea fair-play-ului financiar pentru Liga I, care prevede monitorizarea cluburilor in ceea ce priveste datoriile restante catre alte grupari si angajati, informeaza site-ul oficial al federatiei.

 

Dumitru Dragomir cercetat

Dumitru Dragomir, trimis în judecată în dosarul privind vânzarea drepturilor TV- prejudiciu de 5,4 milioane de euro

Dumitru Dragomir, fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost trimis in judecată, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare si spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro. Dragomir este acuzat si de nereguli in legatură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal.

 

Mazda MX-5 – tehnologie SkyActiv

În cadrul unui eveniment ce s-a desfășurat simultan în Barcelona, Los Angeles și Tokyo, Mazda a prezentat noua generație a celui mai de succes roadster din toate timpurile. Noul MX-5 a adoptat o imagine nouă, cu elemente specifice mărcii, care promovează un desen mult mai sportiv față de generația anterioară.

Ingredintele principale au fost păstrate, dar acum poziția de conducere este și mai joasă, iar capota este mai lungă, imaginea de roadster fiind mai puternic creionată. Pentru MX-5, designerii mărcii Mazda au utilizat limbajul de design KODO, aplicat pentru toate modele noi ale mărcii dar, în acest caz, totul este mai agresiv, cu muchii ascuțite.

 

Piaţa de maşini noi pe plus

Dealerii auto din România au motive de optimism în acest an, piața auto din România crescând în primele 9 luni ale anului cu peste 25%, față de perioada similară a anului trecut. Lucrurile stau însă diferit atunci când vorbim despre vânzări de mașini rulate sau reînmatriculări.

În contextul unei piețe auto care își revine, după aproape 6 ani de recesiune, vânzările de mașini auto rulate sunt în scădere, iar nivelul reinmatriculărilor este similar cu cel de anul trecut. O analiză Autovit.ro arată cum a evoluat piața în ultimii ani și care sunt așteptările pentru viitor.

 

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin, "copilul minune al Hollywood-ului anilor '90" a fost victima unei farse macabre, pentru a doua oară în acelaşi an. "Informaţia" a apărut pe Twitter, iar vestea "morţii" lui Culkin s-a răspândit cu rapiditate în toate mediile de socializare.
Însă, din fericire, zvonurile privind presupusul deces al actorului s-au dovedit a fi încă o dată false, scrie hollywoodreporter.com.

 

Lansare Mazda 2, model nou

Noua Mazda2

Mazda2 (sau Demio, pe anumite pieţe), model ajuns la a treia generaţie, porneşte de 10.990 euro cu TVA pe piaţa din România, a anunţat reprezentantul local al mărcii.

Maşina va fi disponibilă in showroom-urile din ţară incepând cu prima parte a anului 2015 şi vine cu motoare pe benzină şi diesel de 1,5 litri,

cu puteri cuprinse între 75 Cai Putere (CP) şi 115 CP. Mazda2 concurează pe piaţa cu modele precum Ford Fiesta, Opel Corsa,

Renault Clio, Volkswagen Polo şi Skoda Fabia.
 

Scăderea preţului barilului, preţuri mari la Petrom

Preţurile la pompă în ţările europene porneşte de la 5.12, spre 5.53 de lei/litru de benzină de 95. Valorile corespund Poloniei şi Ungariei. În ultimul timp preţul barilului de petrol a juns până la 100.17 USD/baril (158.9 l).
Petrom, singurul producător de petrol şi gaze local, a înregistrat în primele nouă luni ale anului vânzări de 16,19 miliarde de lei (3,68 miliarde de euro), cu 11% mai mici comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul companiei s-a diminuat cu 34% în perioada analizată până la 2,4 miliarde de lei (547 de milioane de euro).
Petrom, singurul producător de petrol şi gaze local, a înregistrat în primele nouă luni ale anului vânzări de 16,19 miliarde de lei (3,68 miliarde de euro), cu 11% mai mici comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul companiei s-a diminuat cu 34% în perioada analizată până la 2,4 miliarde de lei (547 de milioane de euro). Costul mediu de producţie al companiei a crescut în intervalul ianuarie-septembrie cu 18%, de la 14,76 dolari/bep la 17,36 dolari/bep, în timp ce preţul mediu realizat la nivel de grup a scăzut cu 2%, de la 96,54 dolari/bep la 94,13 dolari/bep.
În primele nouă luni ale anului trecut OMV Petrom a avut un profit net de 3,6 miliarde de lei şi vânzări de 18,1 miliarde de lei.
Vânzările totale de produse rafinate au coborât cu 10%, de la 3,91 milioane de tone la 3,5 milioane de tone.
Compania a anunţat deja că-şi va revizui planurile de investiţii pentru 2015 din cauza contextului de piaţă mai puţin favorabil. În medie, de la privatizarea din 2004, Petrom a investit circa un miliard de euro anual.
De anul viitor România ar trebui să treacă la un nou regim de redevenţe pentru producţia de petrol şi gaze.
"În explorare şi producţie am reuşit să stabilizăm în linii mari producţia din România şi am implementat proiectele de investiţii planificate. În acest an am efectuat cele mai ample investiţii din activitatea de explorare de după privatizare, derulând un program complex de explorare atât onshore, cât şi offshore, cu nouă sonde foarte până în prezent. În Marea Neagră, evaluăm datele obţinute de la sonda Domino-2, în timp ce platfomra Ocean Endeavor forează sonda de explorare Pelican South-1 pentru a testa o nouă structură geologică în perimetrul Neptun. Finalizarea modernizării rafinăriei Petrobrazi generează creşterea planificată, de 5 dolari/baril a indicatorului marja de rafinare ceea ce a contribuit la rezultatul îmbunătăţit pe rafinare şi marketing. În schimb, mediul de piaţă în activitatea de gaze şi energie a rămas dificil, cererea de gaze şi preţurile la electricitate contractându-se", a adăugat Mariana Gheorghe, preşedinte al OMV Petrom S.A.. La nivel de grup, profitul înainte de dobânzi şi impozitare (EBIT) aferent primelor nouă luni ale anului curent a scăzut cu 24%, de la 4,5 miliarde de lei la 3,4 miliarde de lei.
În perioada analizată, producţia de hidrocarburi a companiei a scăzut cu 2%, de la 49,98 milioane barili echivalent petrol (bep) la 49,11 milioane bep. Producţia zilnică de hidrocarburi a scăzut tot cu 2%, de la 183 bep la 180 bep. Producţia de ţiţei a coborât cu 4%, de la 24,08 milioane barili la 23,2 milioane berili, însă producţia de gaze naturale a rămas constantă, la 3,97 miliarde metri cubi.
OMV Petrom a produs în intervalul analizat 0,78 TWh de electricitate, cu 57% mai puţin comparativ cu 1,83 TWh în primele nouă luni ale anului 2013. Compania produce electricitate în termocentrala de la Brazi şi într-un parc eolian amplasat în Dobrogea.
Ieftinirea cu 4 bani pe litru a carburanţilor din România a venit ca urmare a scăderii preţului mondial al petrolului, însă bucuria noastră la pompă are implicaţii mult mai mari în contextul geopolitic global.
Ce nu ar trebui să omitem, însă, este contextul în care are loc o astfel de ieftinire. Cotaţia barilului de petrol light sweet crude (WTI), cu livrare în luna noiembrie, a scăzut, joi, cu doi dolari, ajungând sub 80 de dolari, pentru prima dată din iunie 2012, în timp ce cotaţia barilului de ţiţei Brent a coborât la cea mai scăzută valoare din ultimii aproape patru ani, pe fondul speculaţiilor că majorarea furnizărilor din SUA ar exacerba excedentul de petrol pe plan global, transmite Bloomberg.
La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), contractele pentru petrolul light sweet crude (WTI) au scăzut în ultimele trei luni cu aproximativ 25%, în urma speculaţiilor că Arabia Saudită şi alte membre ale Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) se vor abţine de la reducerile necesare pentru a epuiza surplusul, conform analiştilor de la Commerzbank AG. '80 este noul 100 de dolari pe baril. OPEC încă pare că aşteaptă ca piaţa să ajungă la punctul cel mai de jos. Pe termen lung, 80 de dolari pe baril ar trebui să fie nivelul minim', a apreciat Eugen Weinberg, analist specializat pe materii prime la Commerzbank, în Frankfurt. În tranzacţiile electronice de la bursa New York Mercantile Exchange, cotaţia barilului de petrol light sweet crude cu livrare în luna noiembrie a scăzut cu doi dolari, ajungând la valoarea de 97,78 dolari, iar joi la prânz se tranzacţiona la 79,95 dolari, fiind pentru prima dată din 29 iunie 2012 când s-a tranzacţionat sub 80 de dolari pe baril. Anul acesta, preţul acestui sortiment a scăzut cu 18%. 'Producţia de la zăcămintele de şisturi bituminoase continuă să crească. Este o lipsă generală de încredere. 80 de dolari pe baril este un nivel psihologic', a declarat analistul Jonathan Barratt, de la Ayers Alliance Securities în Sydney. Stocurile de ţiţei ale SUA au crescut probabil la 364,1 milioane de barili în săptămâna ce s-a încheiat la 10 octombrie, conform analiştilor intervievaţi de Bloomberg. Producţia a urcat la 8,88 milioane de barili pe zi până în 3 octombrie, cel mai ridicat nivel din martie 1986, a anunţat Departamentul Energiei. Miercuri, agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a avertizat că tendinţa de scădere a preţului petrolului va continua, iar cotaţia barilului de ţiţei Brent ar putea coborî până la 80 de dolari. Fitch susţine că tendinţa de scădere va continua până când va avea loc un răspuns de auto-corecţie în ceea ce priveşte oferta de petrol, provocat de reducerea investiţiilor în noi puţuri din partea producătorilor de petrol de şist. Potrivit Fitch, reapariţia întreruperilor în aprovizionare şi o acţiune pozitivă din partea Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) sunt cei mai probabili catalizatori pentru o revenire a preţurilor. De asemenea, agenţia de evaluare susţine că aprecierea dolarului american, care s-a întărit în raport cu moneda euro cu aproximativ 10% de la mijlocul anului, contribuie şi ea la scăderea preţului petrolului, care este cotat în dolari. Preţul carburantului este un subiect foarte dezbătut de către români.

(M.Mostoghiu)

 

ANSVSA - demers pentru Mexic

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a fost împuternicit să reprezinte statul român în demersurile care vor fi întreprinse privind încheierea Memorandumului de Înţelegere cu Secretarul pentru Agricultură, Zootehnie, Dezvoltare Rurală, Pescuit şi Alimentaţie din Statele Unite Mexicane, prin intermediul Serviciului Naţional de Sănătate Publică, Siguranţa şi Calitatea Agroalimentară (SENASICA).

'Acest Memorandum de Înţelegere este un pas important în vederea extinderii pieţelor de desfacere ale României în UE cât şi în afara ei, pentru produsele alimentare autohtone, acesta reprezentând un obiectiv esenţial al ANSVSA', a declarat Vladimir Mănăstireanu, preşedintele ANSVSA.

Prezentul Memorandum de Înţelegere are ca obiectiv promovarea cooperării tehnice şi a schimbului de informaţii între instituţii în ceea ce priveşte sănătatea animală, cu scopul de a preveni intrarea, apariţia şi răspândirea bolilor animale.

 

Inteligenţă artificială

Avertismentul celui mai galonat antreprenor al momentului: Inteligenţa artificială este cea mai mare ameninţare la adresa umanităţii

 

Elon Musk, CEO al Tesla şi fondator al SpaceX, a declarat de curând că inteligenţa artificială este, probabil, cea mai mare ameninţare la adresa umanităţii. Musk, care ţinea un discurs în faţa departamentului de aeronautică şi astronautică al Massachusetts Institute of Technology, a insistat asupra faptului că lumea trebuie să fie foarte atentă pentru a nu face ceva „foarte, foarte prostesc“.
„Prin inteligenţa artificială, trezim demonul la viaţă”, a spus Musk. „Toate acele poveşti în care personajul stă liniştit, ştiind că are pentagrama şi apa sfinţită şi poate controla demonul, se termină întotdeauna prost. Trebuie să fim extrem de atenţi atunci când vine vorba de inteligenţa artificială. Dacă m-aţi pune să ghicesc care este cea mai mare ameninţare la adresa umanităţii, aş spune că este aceasta. Din ce în ce mai mulţi oameni de ştiinţă ajung la concluzia că este nevoie de o serie de măsuri care să reglementeze dezvoltarea inteligenţei artificiale, atât la nivel local, cât şi la nivel global.”

 

Top 10 femei bogate

Cele mai bogate zece românce au împreună o avere de aproape un miliard de euro, conform Top 300 Capital.

Printre ele şi-a făcut loc şi Anastasia Soare, care a reuşit să facă zeci de milioane de euro pornind de la o simplă pensetă.

Primul loc în topul celor mai potente financiar românce este adjudecat tot de surorile Camelia şi Corina Voiculescu, potrivit Top 300 Capital 2014 - Cei mai bogaţi români, care va apărea pe piaţă vineri.

 1. Camelia şi Corina Voiculescu
 2. Veronica Guşă
 3. Anca Vlad
 4. Loredana şi Daniela Vonica
 5. Dana Cardoş (Fam. Dan)
 6. Luchi Georgescu
 7. Olimpia Moica
 8. Mihaela Nicola
 9. Doris Andronescu
 10. Anastasia Soare

 

Masina Aero

Compania slovaca AeroMobil, care lucreaza la un automobil zburator de peste 20 de ani, a prezentat recent AeroMobil 3.0 – cea mai recenta interpretare a ideii de masina care poate zbura, sau de avion care poate fi condus ca o masina, pe drumuri publice.

Aeromobil 1.0 a fost testat si fabricat intre 1990 si 1994, in intervalul 1995-2010 a aparut AeroMobil 2.0, perioada 2010-2013 a fost dedicata lui AeroMobil 2.5, iar acum a venit vremea prezentarii lui AeroMobil 3.0.

Acest vehicul masina-avion este in prezent testat in conditii reale de zbor. El este certificat, pentru inceput, de catre Federatia Slovaca pentru Aeronave Usoare.

 

Kim Jong Un

Potrivit serviciilor secrete ale Coreei de Sud (NIS), autorităţile nord-coreene au condamnat la moarte şi executat zece oficiali din Partidul Muncitorilor, condus de dictatorul nord-coreean Kim Jong-un, pentru că au vizionat seriale TV din Coreea de Sud. Oficialii, care au fost acuzaţi şi de luare de mită şi adulter, ar fi persoane apropiate unchiului lui Kim Jong-un, Jang Song-thaek, care a fost executat anul trecut.

Nu se ştie încă dacă printre cei executaţi recent se află şi şase oficiali a căror dispariţie a fost raportată la începutul acestei luni.

 

Presa şi internetul se află sub un control strict în Coreea de Nord, dar, în ciuda condiţiilor dure, emisiunile şi serialele de televiziune străine au devenit din ce în ce mai populare, în ultimii ani.

Regimul de la Phenian interzice celor 24 de milioane de locuitori să urmărească emisiuni din străinătate, de teamă ca ideologia nord-coreeană să nu fie subminată de influenţele străine.

 

Oricine este prins distribuind materiale ilicite este acuzat de crime împotriva statului şi este executat, iar cei care vizionează materiale interzise sunt condamnaţi la închisoare sau muncă silnică.

 

COMUNICAT Untrr

Consumul de carburant va continua să scadă în România

UNTRR avertizează că  sistemul de rambursare al accizei suplimentare nu funcţionează în România - nici un transportator rutier nu a recuperat nici măcar un cent pentru combustibilul alimentat în ţară anul acesta
Soluţia: faceţi sistemul funcţional în mod real şi în România

Deşi este în vigoare încă din luna iunie 2014, sistemul de rambursare al accizei suplimentare nu funcţionează – nici un transportator rutier nu a recuperat nici măcar un cent pentru combustibilul alimentat în România anul acesta. Prin comparaţie, firmele care au alimentat combustibil în Ungaria sau Austria - au recuperat deja TVA (A, H) şi acciză (H) pentru lunile aprilie/mai/iunie încă din luna septembrie 2014.


Având în vedere această situație, UNTRR continuă să avertizeze Guvernul României că menţinerea acestui sistem nefuncţional are efecte negative în lanţ pentru transportatorii rutieri români - consumatorii şi pasagerii români - statul român, respectiv:
- continuarea migrării consumului către alte ţări:

toţi transportatorii rutieri români din zonele de frontieră, chiar dacă nu fac transport internaţional - ies şi alimentează în afara României pentru ca apoi să consume în ţară,
firmele românești care fac transport internaţional îşi iau vehicule cu rezervoare din ce in ce mai mari şi încearcă să alimenteze din alte ţări, precum Austria sau Ungaria;

- crearea de dificultăţi în desfășurarea activităţii operatorilor de transport români, ca și în activitatea clienţilor acestora - consumatorii români de mărfuri şi pasagerii români;
- reducerea constantă a volumului de carburant consumat în România;
- reducerea constantă a sumelor încasate la bugetul de stat cu titlu de accize;
- apariţia nevoii unor invenţii artificiale pentru a compensa aceste pierderi – de exemplu, rata de schimb a cursului euro/leu pentru calcularea accizei;
- generarea unei situaţii perdante în lanţ de tipul „ lose-lose-lose” între transportatori - clienţi (consumatori și pasageri români) - stat, în locul unei situaţii în  care toate părţile să aibă de câştigat pe modelul „win-win-win” iniţial avut în vedere prin procedura de recuperare a accizei suplimentare pe motorină.


În acest context, evidenţiem necesitatea ca şi Statul Român să ia toate măsurile necesare pentru a asigura cel puţin un tratament egal al operatorilor de transport rutier români între ei şi faţă de cei din alte state. Precizăm că actele normative publicate recent cu privire la modificarea și completarea procedurii de restituire a accizei pe motorina utilizată în transporturile rutiere (Hotãrârea nr. 906 din 15 octombrie  2014 pentru modificarea si completarea Hotãrârii Guvernului nr. 537/2014; Ordinul nr. 1449 din 27 octombrie 2014 pentru aprobarea Procedurii de plată a sumelor determinate conform deciziilor de aprobare a cererilor de restituire a accizei, emise în baza Hotărârii Guvernului nr. 537/2014) reprezintă un pas înainte, însă nu elimină prevederile anticoncurenţiale şi discriminatorii semnalate de asociaţia noastră, cu impact negativ asupra bunei funcţionări a pieţei de transport rutier din România.
 

Halep, in topul câştigurilor

Simona Halep a avut un an foarte bun, iar acest lucru a putut fi observat si in banii castigati de locul trei mondial din premii. Halep a strans peste 4,5 milioane de dolari in 2014, performanta cu care se afla pe locul patru in circuitul feminin al castigurilor.

 

Lansare la Mazda

Mazda CX-3 este cel mai nou model Mazda din noua generaţie de autovehicule dotate cu gama de Tehnologii SKYACTIV

şi integrează limbajul de design „KODO – Sufletul mişcării”. Designul de la interior a evoluat şi prezintă o senzaţie mai pronunţată de viteză.Şi noul roadster Mazda MX-5 îşi va face debutul nord-american în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Gama de motorizări va fi adaptată pentru fiecare piaţă şi va include motoarele de 1.5l benzină sau de 2.0l benzină SKYACTIV-G, configurate exclusiv pentru noua MX-5 şi montate longitudinal pentru trenul de rulare cu tracţiune spate.

 

Alimentaţie

 

Industria alimentară a crescut cu 26% în ultimii şase ani şi a ajuns la 40 mld. lei, dar potenţialul de creştere este încă uriaş. „În momentul în care pro­ducţia locală, atât a producă­torilor români, cât şi a investitorilor străini, va avea din nou locul bine- me­ritat în cadrul economiei locale, atunci România va ajunge la o creştere economică de 5%“, a spus Adri­an Nanulescu, directorul general al La Fântâna, cel mai mare îmbuteliator local de apă în sistem de watercoolere, un business care ar putea ajunge anul acesta la 26 de mili­oane de euro.

 

 

Imobiliare de Lux

Imobile lux
Preţurile în zona de lux au fost în ultimele luni între 1.500 şi 2.000 euro pe metru pătrat util, existând insă şi excepţii pentru proprietăţile speciale, de exemplu un penthouse deosebit situat în Herăstrău, cu suprafaţa utilă de 280 mp şi o terasă de 160 mp, care s-a vândut de curând cu 1.450.000 euro.

Şi se pare că vom mai auzi de astfel de tranzacţii. „Viteza pieţei este încă mică, dar dacă tendinţa de creştere a numărului de tranzacţii va continua măcar în acest ritm, ne vom putea aştepta în anii urmatori să vedem o piaţă echilibrată”, anticipează Dan Negulescu, director regional al societăţii imobiliare Realpro.
Statisticile Realpro arată că rata de absorbţie a pieţei a crescut uşor, adică sunt ceva mai multe tranzacţii în comparaţie cu numărul de proprietăţi noi care intră pe piaţă.


 

Ionuţ Dumitru: Nu ştim care vor fi taxele principale anul viitor

ionut dumitruCompaniile nu ştiu ce bugete trebuie să-şi facă pentru anul viitor în condiţiile în care nu ştiu care vor fi taxele principale, a declarat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, în cadrul conferinţei ”Economia românească la ieşirea din criză: Perspectivele şi oportunităţile în context intern şi european”.
De asemenea referindu-se la creşterea prognozată pentru anul viitor el a afirmat:
“O creştere economică de 2% pentru România este extrem de optimistă, mai degrabă o să fie 1,5%”.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Meniul principal

Login

Curs valutar

BNR Exchange Rates
Currency RON 
20-06-2018
AUD 2.9802
CAD 3.0328
CHF 4.0467
CZK 0.1806
DKK 0.6261
EGP 0.2258
EUR 4.6660
MDL 0.2398
NOK 0.4925
PLN 1.0812
SEK 0.4532
TRY 0.8485
USD 4.0348

PARTENERII GALEI PREMIILOR REVISTEI TIR 2017

Banner

Publicitate

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Cautare