LOGO INVESTIGATORUL

Log in

Patru trucuri pentru a fi fericit

Specia umană are în perioada contemporană o grămadă de modalităţi de a se bucura de viaţă, începând de la tehnologia care ne uşurează viaţă şi până la călătoriile din ce în ce mai accesibile sau o cină bună într-un loc plăcut.


1. Curiozitatea: această trăsătură pe care toţi o avem, mai mult sau mai puţin dezvoltată, poate creşte longevitatea dacă este cultivată, susţine Laura L. Carstensen, profesor de psihologie la Universitatea din Stanford şi director al Centrului de Longevitate Stanford, pentru Time.
2. Conştiinciozitatea şi echilibrul: Proiectul Longevităţii este un studiu care s-a derulat pe durata a 20 de ani, în cadrul căruia au fost analizate trăsăturile de personalitate şi stilurile de viaţă care ne pot menţine sănătoşi pentru mai mult timp, iar această caracteristică este principala, potrivit cercetării. Aceasta ar putea fi cheia pentru o viaţă lungă, lucru care înseamnă că trebuie să fim precauţi, fără însă a ajunge uşor paranoici.
3. Un indice de masă corporală sănătos: cu cât îndicele tău de masă corporală este mai ridicat, cu atât ai mai puţine şanse să trăieşti mult şi să fii sănătos, arată Francine Grodstein, profesor de epidemologie la Harvard. Cercetările au demonstrat că reducerea greutăţii corporale cu 20% conduce la o viaţă mai lungă.

4. Mobilitatea şi activitatea fizică: dacă ai nevoie de motivaţie pentru a scăpa de abonamentul la mijloacele de transport şi a începe să mergi pe jos la locul de muncă, trebuie să ştii că un studiu din 2015 a concluzionat că un somn mai lung de 9 ore pe noapte şi un stil de viaţă care presupune să stai aşezat pe scaun mai mult de şapte ore de zi îţi poate scurta speranţa de viaţă. Mişcarea şi mersul pe jos, deci, ne pot ajuta să trăim mai mult, dar şi să fim mai sănătoşi şi mai mobili pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.