LOGO INVESTIGATORUL

Log in

Răzbunare! Braconier devorat de lei. I-au lăsat doar capul

Un bărbat despre care se crede că vâna ilegal feline a fost devorat de lei în apropierea Parcului Naţional Kruger din Africa de Sud, a indicat poliţia locală, citată de BBC News. 

Leii au mâncat cea mai mare parte din corpul bărbatului, însă rămăşiţe ale acestuia au fost descoperite în weekend-ul trecut într-o rezervaţie din apropiere de Hoedspruit. 

"Se pare că victima vâna ilegal în rezervaţie atunci când a fost atacată şi ucisă de lei", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Limpopo, Moatshe Ngoepe, pentru AFP. 

"Animalele i-au mâncat corpul aproape în întregime, lăsându-i doar capul şi câteva rămăşiţe", a adăugat acesta. 

Poliţia nu a stabilit încă identitatea victimei. Potrivit site-ului sud-african Eyewitness News, lângă corpul victimei au fost descoperite o armă încărcată şi cartuşe. 

Potrivit BBC, acest incident are loc în contextul în care vânătoarea ilegală de lei a crescut în ultimii ani în provincia Limpopo. 

Părţi ale corpului acestora sunt utilizate în medicina tradiţională, atât în Africa, cât şi în afara sa. Potrivit Fundaţiei Born Free, oasele leilor sunt din ce în ce mai căutate în Asia de Sud-Est, unde sunt uneori folosite ca substitut pentru oasele de tigru. 

În ianuarie 2017, trei lei masculi au fost descoperiţi otrăviţi la Limpopo cu labele şi capetele tăiate, aminteşte BBC citat de Agerpres.

Login pentru a posta comentarii
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.